szymon091 Napisano 3 Maja Udostępnij Napisano 3 Maja (edytowane) Cześć. Poszukuję dla siebie roweru tzw. uniwersalnego, dojazdy do pracy 20 km - asfalt, kostka brukowa oraz wyprawy rekreacyjne, głównie utwardzone ścieżki rowerowe ale też trochę scieżek leśnych, gdzie może się trafić piach jak sucho. Bardzo podoba mi się Trek ds 2, piątej generacji, tylko czy 27.5 cala będzie zadowalające jeżeli chodzi o dojazdy po twardym do pracy, gdzie chodzi o to żeby małym nakładem sił i dość szybko pokonać dystans? Ostatnio dojeżdżałem moim kilkunastoletnim mtb 26 cali do miejsca pracy, wydaje się ok, jednak po zrobieniu kilkudziesięciu km rowerem żony - mtb na 29 calach, już 26 wydaje się śmieszne. W związku z tym, proszę o radę. Jak na moje potrzeby mtb czy cross? I drugie pytanie, czy 27.5 cala będzie wystarczającym rozmiarem, na dojazdy do pracy? Edytowane 3 Maja przez szymon091 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi