Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem rower w październiku 2023 mało wówczas było czasu na jazdę, dosłownie kilka jazd. Zacząłem nim jeździć gdzieś w kwietniu 2024 i od razu pojawił się problem z klinem mostka i z kapslem expandera. 

Reklamacje na kapsel odrzucili, a z klinem zwodzili mnie że nie mają części, że są zmiany magazynowe i żebym szukał tego klina sam no nie wiadomo kiedy będzie dostępny.

Więc go kupiłem w Czechach ale ten klin też powoli zaczął się wyginać. Pojeździłem do końca sezonu, wyczyściłem nasmarowałem złożyłem i dwie trasy i koniec nie da się użytkować kokpit pływa, strzela i stuka. 

Wada była od początku, a części zamienne to jakiś kosmos, dlatego sklep zwodził ile mogl

Napisano

Powiem tak dla mnie nie potrzebnie się tym zajmowałeś i nie dziwie się że teraz jest problem.

Tyle więcej nie komentuje, życzę zwrotu roweru po naprawie/nowego lub kasy.

Napisano

Tylko kto się ma ale tym zająć?

Kupić rower marki Ridley i w salonie postawić trzeba. Bo jak zgłaszałem reklamacje to tak jak pisałem. Nie wiadomo kiedy jakieś części będą, zmiany kadrowe i dopiero wówczas zgłaszać. Jakbym oddał na gwarancję rower stał by pół roku w serwisie...

Napisano
15 godzin temu, walterr napisał:

Nie ma na tą chwilę nikogo.

15 godzin temu, szajbna napisał:

Na ich stronie pokazuje https://www.bike4race.pl/ 

Andrzej z tego co wiem sklep i serwis nadal prowadzi . Tylko podstawa, że jeżeli oddajesz do niego rower to musi lśnieć jak łza , bo inaczej zabulisz za mycie i usłyszysz trochę tekstu. Gość robi solidnie i to wszystko ogarnie jak trzeba. Dzwonić orientować.

Napisano

U mnie rowery są jak igła.

Oddałem z tytułu rękojmi do sprzedawcy i dawnego importera Ridleya czyli Pro Rowery.

To dla mnie najszybsza procedura. A sprzedawca odpowiada za produkt dwa lata, teraz mają 14 dni na naprawę 

Tak mówi prawo w kwestii rękojmi, mogą mieć 28 dni maksymalnie, ale to przy wadzie znaczącej która wymaga ściągnięcia części z poza Polski.

Jednak uznanie wady za znaczącą powoduje fakt iż mogę odstąpić od umowy zakupu.

W Opolu mógłbym skorzystać z gwarancji producenta, a to jest i czasochłonne i z producentami różnie bywa...