Krzysztof26 Napisano 3 Maja Udostępnij Napisano 3 Maja Cześć, Zastanawiam się nad wyborem szosy endurance. Po analizę do finału doszły dwa modele: 1.Merida scultura endurance 4000 2. Canyon endurace cf7 Póki co nie zwracam uwagi na dostępność. Skupiłem się na komponentach. Oba rowery mieszczą oponę do 35mm, oba są na karbonie i na 105. Na plus canyona lepsze koła (nie mylę się?). Czy macie doświadczenia lub uwagi do powyższych rowerów? Z chęcią wysłucham opinii i sugestii. A może jest coś godnego zainteresowania w przedziale do 12tys? Rozumiem, że ten rodzaj roweru pozwoli mi komfortowo jeździć po trasach szutrowych typu wały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Maja Udostępnij Napisano 3 Maja Cytat Zastanawiam się nad wyborem szosy endurance. Po analizę do finału doszły dwa modele: Cytat Rozumiem, że ten rodzaj roweru pozwoli mi komfortowo jeździć po trasach szutrowych typu wały? Wybitnie głęboka ta analiza była.... Nie, jak założysz oponę 35 to na asfalcie będziesz wolniejszy a będziesz mógł okazjonalnie/awaryjnie przejechać jakiś kawałek bez asfaltu z małą prędkością i patrząc co jest pod kołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof26 Napisano 3 Maja Autor Udostępnij Napisano 3 Maja (edytowane) Niepotrzebna ironia kolego, użytkowniku 😁 Jedno to teoria i reklama producentów a inna sprawa to doświadczenie i praktyka, których nie posiadam z takimi rowerami. Producenci wielce się chwalą jakie to uniwersalne rowery i jak to latają niezależnie od podłoża. Mam na uwadze, że to hiperbola, dlatego też zwracam się do specjalistów. Edytowane 3 Maja przez Krzysztof26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi