iwardzik Napisano 2 Maja Udostępnij Napisano 2 Maja Witam posiadam napęd grx 2x10 aktualnie mam łańcuch hg54 policzyłem ogniwa i nie wiem dlaczego jest 112 ogniw. Szukam łańcucha i na 10 rzedów jakie znalazłem to https://www.centrumrowerowe.pl/lancuch-shimano-deore-cn-hg54-pd3227/?v_Id=198004 hg54. Pytanie jaka jest różnica między 114 a 116 ogniwami, albo czy polecacie jakieś inne łańuchy do napędu 10 rzędowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja Ogniw ma być tyle, żeby było optymalnie dobrane do napędu w rowerze. Ja polecę KMC X10 z łańcuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwardzik Napisano 2 Maja Autor Udostępnij Napisano 2 Maja Tak to wiadomo a w jaki sposob ty dobierasz ilość ogniw? Lepiej wziąć więcej i ewentualnie skrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja Szanse na to że sklepowa długość będzie odpowiednia są bardzo małe, przeważnie trzeba skracać. Na YT jest mnóstwo filmików z poradami jak dobrać odpowiednią długość łańcucha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwardzik Napisano 2 Maja Autor Udostępnij Napisano 2 Maja Okey dobra dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 2 Maja Udostępnij Napisano 2 Maja jak masz stary łańcuch połóż obok niego nowy i samo wyjdzie ile ma być ogniw, ja tak zrobiłem i działa wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 2 Maja Udostępnij Napisano 2 Maja jeśli fabrycznie miałeś 112 ogniw to na tyle musisz skrócić nowy łańcuch, 112 raczej nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 5 Maja Udostępnij Napisano 5 Maja Cytat jeśli fabrycznie miałeś 112 ogniw to na tyle musisz skrócić nowy łańcuch, 112 raczej nie kupisz. To skróci, czy kupi 114 czy 116 ogniw wystarczy prosty skuwacz i zwykła spinka do łańcucha do złączenia, ja bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Maja Udostępnij Napisano 5 Maja W dniu 2.05.2024 o 12:36, iwardzik napisał: Tak to wiadomo a w jaki sposob ty dobierasz ilość ogniw? Lepiej wziąć więcej i ewentualnie skrócić? https://roweroweporady.pl/jak-dobrac-dlugosc-lancucha-rowerowego/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi