R4vd Napisano 7 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca Jak pisalem mialem wczesniej schwalbe, przeczytałem ze maxxisy sa lepsze, wiec chcialem sprobowac, lecz nic o nich nie wiedziałem. A czy wiedza o oponach ma cos do jazdy to nie wiem. Poszukam oponh z dualem i exo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strangerX Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia W dniu 8.05.2024 o 07:37, kongo245 napisał: Jeździłem na maxxisach jakieś 6 lat. Ściankę exo możesz sobie odpuścić, bo jest jak papier i do żadnych sportów grawitacyjnych się nie nadaje, chyba że ważysz 45kg i jeździsz dość wolno jak moja dziewczyna - wtedy ok. Exo + też mocno średnia. Nie uważam, żeby zdawała egzamin nawet na przodzie. Miałem dwa razy i dwa razy poszła na bocznej ściance. Idealne połączenie do Enduro to na moje Assegai w mieszańce maxxgrip i oploce dh casing lub DD, na tyle DHR II w oplocie dh casing i można pójść w Maxterra żeby były mniejsze opory toczenia, ew maxxgrip. Jeżeli chodzi o Assegaia, to nie zdążysz wytrzeć klocków i opona jest na dobrą sprawę do śmietnika. Mieszanka jest tak miękka, że przy agresywnej jeździe boczne klocki nadrywają się i "wywijają" w zakręcie przy mocnym docisku. Oczywiscie rekompensuje to trzymanie w zakretach, jak opona jest jeszcze "żywa". Nie jest to oczywiście problemem, jak masz 2k budżetu na opony w sezonie. Jeżeli jednak tak nie jest to proponowałbym Conti kryptotal fr dh supersoft i kryptotal re enduro - na takim secie jeździmy ze znajomymi od końca tamtego sezonu i wydaje się, że opony lepiej się toczą, super trzymają i nie zużywają się tak szybko jak maxxis. To nie tylko moja opinia, poczytaj na mtbr i blister. Pozdro Dużo dobrego naczytałem się o krypto i przygotowuje się do zmiany bo mój seryjny komplet assegaia exo+ ginie o oczach… mam rozkminke czy iść w komplet krypto, czy przód krypto i tył dhr 2 choć bardziej skłaniam się do sprobowania krypto i tutaj pojawiają sie w głowie pytania w jakie mieszanki iść. Znajomy na przodzie ma enduro soft a z tyłu dhr 2 i to w elektryku. Ja myślę nad przednia dh super soft i tył dh soft lub enduro ( enduro z tego co widzę jest tylko w 1 mieszance tak ) ? szkoda że robią to tylko w 2.4, bo przód poszedłbym w 2.6 bo tak byłem przywyczajony natomiast komplet assegai mam 2.4 przód i tył i też jest mega git… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi