TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja Udostępnij Napisano 1 Maja Problem jest taki, że co jakiś czas pedałuje i się pedały luzują tak jakby nie był założony łańcuch, albo jechał na najmniejszych przerzutkach i koło tylnie się nie napędza dopiero jak jest takie pstryknięcie, trzask to dopiero jedzie normalnie. Przepraszam za zły dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Maja Udostępnij Napisano 1 Maja Coś więcej? Jaki napęd? Dlaczego podejrzewasz długość łańcucha? Czy jak nie ma napędu, to są jakieś odgłosy? Mój typ - zawiesza się wolnobieg. Propozycja - jak doznasz takiego przypadku, to nie pedałuj, tylko od razu stań i ręką pokręć korbami. Zobacz co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja Autor Udostępnij Napisano 1 Maja No jak kręcę pedałami to wogóle łańcuch nie napędza zębatek i dopiero jak chwilę pokręcę to te zębatki i koło tylne zaczynają się ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Maja Udostępnij Napisano 1 Maja Czyli łańcuch ślizga się po zębatkach kasety? Ta stoi w miejscu? Wszyscy czekają na fotkę, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja Autor Udostępnij Napisano 1 Maja Wyślę ci link to filmiki na YT. Tam masz wszystko pokazane *na mój filmik który nagrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 54 minuty temu, Wojcio napisał: Czyli łańcuch ślizga się po zębatkach kasety? Ta stoi w miejscu? Wszyscy czekają na fotkę, jak to wygląda. https://youtu.be/kqw3_UfV8eU?si=16AkRGjX3N5aIduw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Maja Udostępnij Napisano 1 Maja (edytowane) Nominacja do Oskara i wolnobieg do naprawy. Co tam się w wolnobiegu (przy kasecie też jest wolnobieg w bębenku) stało, trudno powiedzieć. Przy niektórych modelach zajrzeć tam łatwiej, z filmu nie widzę co to, ale trzeba się dostać do mechanizmu wolnobiegu i dalej albo czyszczenie i smarowanie albo połamane sprężynki. Łańcuch się nie ślizga, nie przeskakuje, zębatki się obracają, ale nie ciągną piasty za sobą, a to rola wolnobiegu. Ja miałem kiedyś odwrotną awarię, wolnobieg się zablokował i nie można było przestać kręcić korbami w czasie jazdy. Edytowane 1 Maja przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 3 godziny temu, Wojcio napisał: Czyli łańcuch ślizga się po zębatkach kasety? Ta stoi w miejscu? Wszyscy czekają na fotkę, jak to wygląda. https://youtu.be/kqw3_UfV8eU?si=16AkRGjX3N5aIduw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi