TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja 2024 Napisano 1 Maja 2024 Problem jest taki, że co jakiś czas pedałuje i się pedały luzują tak jakby nie był założony łańcuch, albo jechał na najmniejszych przerzutkach i koło tylnie się nie napędza dopiero jak jest takie pstryknięcie, trzask to dopiero jedzie normalnie. Przepraszam za zły dział Cytuj
Wojcio Napisano 1 Maja 2024 Napisano 1 Maja 2024 Coś więcej? Jaki napęd? Dlaczego podejrzewasz długość łańcucha? Czy jak nie ma napędu, to są jakieś odgłosy? Mój typ - zawiesza się wolnobieg. Propozycja - jak doznasz takiego przypadku, to nie pedałuj, tylko od razu stań i ręką pokręć korbami. Zobacz co się dzieje. Cytuj
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja 2024 Autor Napisano 1 Maja 2024 No jak kręcę pedałami to wogóle łańcuch nie napędza zębatek i dopiero jak chwilę pokręcę to te zębatki i koło tylne zaczynają się ruszać Cytuj
Wojcio Napisano 1 Maja 2024 Napisano 1 Maja 2024 Czyli łańcuch ślizga się po zębatkach kasety? Ta stoi w miejscu? Wszyscy czekają na fotkę, jak to wygląda. Cytuj
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja 2024 Autor Napisano 1 Maja 2024 Wyślę ci link to filmiki na YT. Tam masz wszystko pokazane *na mój filmik który nagrałem Cytuj
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja 2024 Autor Napisano 1 Maja 2024 54 minuty temu, Wojcio napisał: Czyli łańcuch ślizga się po zębatkach kasety? Ta stoi w miejscu? Wszyscy czekają na fotkę, jak to wygląda. https://youtu.be/kqw3_UfV8eU?si=16AkRGjX3N5aIduw Cytuj
Wojcio Napisano 1 Maja 2024 Napisano 1 Maja 2024 (edytowane) Nominacja do Oskara i wolnobieg do naprawy. Co tam się w wolnobiegu (przy kasecie też jest wolnobieg w bębenku) stało, trudno powiedzieć. Przy niektórych modelach zajrzeć tam łatwiej, z filmu nie widzę co to, ale trzeba się dostać do mechanizmu wolnobiegu i dalej albo czyszczenie i smarowanie albo połamane sprężynki. Łańcuch się nie ślizga, nie przeskakuje, zębatki się obracają, ale nie ciągną piasty za sobą, a to rola wolnobiegu. Ja miałem kiedyś odwrotną awarię, wolnobieg się zablokował i nie można było przestać kręcić korbami w czasie jazdy. Edytowane 1 Maja 2024 przez Wojcio Cytuj
TerminatorPros3.0 Napisano 1 Maja 2024 Autor Napisano 1 Maja 2024 3 godziny temu, Wojcio napisał: Czyli łańcuch ślizga się po zębatkach kasety? Ta stoi w miejscu? Wszyscy czekają na fotkę, jak to wygląda. https://youtu.be/kqw3_UfV8eU?si=16AkRGjX3N5aIduw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi