Malcerz Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Tak nieśmiało myślę by trochę "dopalić" elektrycznie crossa żony. Szukam bardzo prostego zestawu sterowanego menetką. Przednie koło z mały silnikiem(i mocowaniem na tarcze hamulca), max 250W, ale i 100W by stykło Bateria do tego montowana na ramę (da się użyć otworów na bidon?) z ładowarką sieciową. Sterowanie tylko przez manetkę na kierownicy. Plan jest taki by żona mogła sobie czasem na podjazdach włączyć silnik, absolutnie nie trzeba jej wspomagania przez cały czas a tylko okazjonalnie. Dobrze by było by dało się jeszcze sprawdzić naładowanie baterii Da się coś takiego kupić jako jeden zestaw? Może być też osobno, byle by tylko współdziałało Koszy oczywiście jak najniższy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia https://www.swytchbike.com mają nowy zestaw GO - niby trzeba się zapisać - ja się zapisałem (ostatenienie nie kupiłem) ale najtaniej to od 300Euro (jak chcesz wyświetlacz, większą baterię i ekspresową dostawę do więcej). Tylko to nie jest z manetką, bo z manetką to już nie rower. Łątwy montaż, wysoka jakość i właśnie tak do lekkiej pomocy, bo stosunkowo małe baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2marekm Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Ja mam zestaw z firmy Zibibike. Montaż bardzo prosty, sterownik w uchwycie baterii. Przez dwa lata "pykłem" około 6000 km bezawaryjnie. W innym temacie na temat konwersji są zdjęcia mojego ulepa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiwor Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Samej manetki nie polecam, nie ma frajdy, zazwyczaj jest kilka stopni mocy i włączasz sobie tyle ile aktualnie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja W dniu 30.04.2024 o 14:11, Wojcio napisał: ja się zapisałem (ostatenienie nie kupiłem) ale najtaniej to od 300Euro (jak chcesz wyświetlacz, większą baterię i ekspresową dostawę do więcej) A szczegóły przyjdą mailem po jakimś czasie? Jak długim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja Ja na "zaproszenie do zakupu" czekałem jakieś 2 tygodnie. Jak słyszałem ta firma tak działa, że zbiera klientów na przysłowiowy "kontener" i są duże przerwy w dostępności. Na razie kuzynka kręci nóżkami, bo operacja serca się udała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi