Justyna1987 Napisano 28 Kwietnia 2024 Napisano 28 Kwietnia 2024 Proszę o radę, mam budżet do max 3 tys zl Potrzebuje roweru do jazdy po lesie oraz po miejskich ścieżkach rowerowych. zastanawiam sie nad kupnem używanego MTB KELLYS Reyon 30 lub nowego Pheebe 10. Czy ktoś może mi doradzić czy Reyon nie będzie „męczył „na dłuższych trasach na asfalcie? Czy uniwersalny rower to zawsze musi być cross czy trialowy też jest ok ? Cytuj
NerfMe Napisano 29 Kwietnia 2024 Napisano 29 Kwietnia 2024 Kupowanie 7 letniego używanego fulla do jazdy po asfalcie i ścieżkach leśnych jest bez sensu, szczególnie w tym budżecie. Warto też pamiętać o kosztach utrzymania fulla. Ja bym wręcz napisał że trailowy full jest bardziej uniwersalny, bo jakoś pojedzie po asfalcie, a do tego bardzo dobrze zjedzie w dół w górach, czy skoczy hopke, czy metrowego dropa. Rower powinien być najlepiej dopasowany do terenu w jakim najczęściej się porusza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi