pedalarz339 Napisano 27 Kwietnia Udostępnij Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Mam problem z hamulcami Seria MT z klockami B01S tarcze przód/tył 160 koło 28" Tarcza wyczyszczona cleanerem do tarcz klocki przejechane na papierze ściernym. Nie zapowietrzone. A mimo to przód naprawdę słabo hamuje. Czy zmiana klocków na B05S i tarcz na RT56 coś pomoże? Pamiętam że miałem w kupionym rowerze hamulce MT200 i też nie byłem zadowolony z ich działania w 1 dzień wyleciały. Teraz zauważyłem że założyli tarcze na odwrót (tyłem do kierunku jazdy) Może to być przyczyną złego hamowania? Edytowane 27 Kwietnia przez pedalarz339 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia Złe hamowanie to rzecz względna. One mocarne nie są jednak powinny bez problemu zatrzymać rower z gościem 80 kilo na pokładzie. Przy czym nie wyrwą go z butów przy ostrym hamowaniu. b01s czy b05rx to jeden realnie grzyb. Czy 05 mają lepszą żywotność co deklaruje shimano to trudno powiedzieć. Natomiast spotkałem się z kilkoma opiniami, sam miałem taki przypadek, że nowe czyste klocki na nowej czystej tarczy piszczały jakby były upaprane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi