siara_nh Napisano 27 Kwietnia Udostępnij Napisano 27 Kwietnia Cześć mam nadzieje że napisałem w dobrym dziale . Po zmianie z mojego mtb ( z podwyższoną kierownica za pomocą przedłużki mostka ) zmieniłem na rower crossowy giant roam 1 i szukam odpowiedniej pozycji głównie chodzi i kierownicę . Siodełko mam wygodne ( trochę dziadkowe dokładnie takie https://cyklisci.com/siodlo_selle_royal_avenue_new_zel_damskie,125,18756.html ) i na tym siodle jeździłem na mtb i było spoko wiec go przełożyłem i walczę z pozycją kierownicy , pojeździłem troche bez podwyższania mostka nie ma tragedii ( na pewno lepiej niż w mtb ) ale czuje obciążenie rąk i karku i generalnie kręgosłupa - który boli mnie nawet jak dłużej stoję ( pytanie czy te dolegliwości wynikają z faktu że wcześniej w takiej pozycji nie jeździłem ) dziś zamontowałem mostek i zrobiłem raptem 10 km ( a jechało mi się troszkę ciężej - możne dlatego ze wczoraj zrobiłem 30km a jeszcze się nie "rozjeździłem " po ziemie ) i moje wnioski , za kierownicą ( przynajmniej przy takiej krótkiej trasie ) jest wygodniej , aczkolwiek większy nacisk na siodełko oraz co mnie zastanawia czy fakt że jeździło mi się dziś ciężej możne wynikać z podwyższenia kierownicy ( oprócz oczywistych oporów powietrza) czy siedząc bardziej prosto mniejsza siła jest przenoszona na pedały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi