J4N0S1K Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Cześć wszystkim. Jak większość osób borykam się z wyborem odpowiedniego pojazdu dla mnie. Szukam roweru męskiego w przedziale do 2 k, używane też wchodzą w grę. Nurtuje mnie jednak na co mam zwrócić uwagę, kiedyś jeździłem rowerem zbyt małym z czasów "górali co dostałeś tym jeździsz". Obecnie 182 cm waga 85 kg plus będzie w 50 % pasażer o wadze na razie 15 kg. Głównie trasy po ubitych drogach leśnych bądź miasto można powiedzieć 50/50. W komisie miły pan doradził mi rower trekingowy atalanta koła 29 cali zdjęcie wstawiam jako załącznik jeśli się uda jednak jest to używka za 1600zł. Jakim rodzajem roweru się kierować ? Zależy mi na wytrzymałej ramie i odpowiednim osprzęcie, który pociągnie lekko 100 kg. Może posiadacie jakieś propozycje ? Będę zmuszony zamontować do niego fotelik dla dziecka ale sam też pewnie nie raz wybiorę się w sąsiadujący las. Nie wiem czy w rowerze trekingowym kółka nie będą zbyt wąskie jak na taką wagę z kręcącym się dzieckiem z tyłu. Trochę czytałem ale nadal jestem głąb. Pojechałem nawet do marketu tam luksus cenowy ale wiadomo cena a jakość. Odwiedziłem np. Auchan i Decathlon ale wybór biedny u mnie w mieście a i o fachowca ciężko. Na razie budżet skromny w przyszłości mogę coś dorzucić do roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Cześć Ostatnio miałem człowieka kolega kolegi😄 z podobnym dylematem i takim budzetem. Doszliśmy do wniosku,że rower crossowy będzie ok. Jednak problem był taki,że nowy w tej cenie ma słaby osprzęt a na modernizacje nie było już funduszy. Postanowiliśmy, głównie On żeby kupić używany i wymienić wszystko co się da, cały przeserwisować i zmieścić się w kwocie założonej. Wyszedł naprawdę fajny rower z tego. Kupił coś takiego https://www.olx.pl/d/oferta/rower-miejski-crossowy-trekkingowy-gazelle-puerto-kola-28-tarczowki-CID767-IDYC7Iv.html za podobne pieniądze. Szkoda,że nie mam fotki sprzed i po modernizacji. Nie wiem ile kosztowałoby to gdybyś oddał do serwisu, bo za częsci wraz z nowymi hamulcami zapłacił 800 lub 900 zł Tj kaseta, przerzutki, korba,manetki,pedały,opony,chwyty,siodło i pewnie coś tam jeszcze było o czym nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi