an1994 Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia Cześć, szukam roweru dla narzeczonej. Przeznaczenie roweru to wycieczki do +/- 60 km, w sezonie, 2-3 razy w tygodniu. Nie podoba jej się niestety większość rowerów z kobiecą geometrią ramy, dlatego szukamy czegoś "męskiego" odpowiedniego na 172 cm wzrostu. Co powiecie na poniższy przykład? Sam jeżdżę tym samym modelem tylko z 2020 i póki co jestem zadowolony, ale może da się znaleźć w tej cenie coś lepszego, bądź coś tańszego na porównywalnie dobrym osprzęcie? https://allegro.pl/oferta/rower-28-kands-avangarde-hydr-m19-czarno-nieb-2022-12364045458 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia Cytat Sam jeżdżę tym samym modelem tylko z 2020 i póki co jestem zadowolony, ale może da się znaleźć w tej cenie coś lepszego, bądź coś tańszego na porównywalnie dobrym osprzęcie? https://allegro.pl/oferta/rower-28-kands-avangarde-hydr-m19-czarno-nieb-2022-12364045458 Podstawą tego "jak ci się jeździ" nie jest osprzęt. Tutaj masz typowy rower dla kandsa/lazaro - w miarę sensowne deore sprzed ładnych kilku lat (ale naklejka się zgadza) dokrecone do badziewnej ramy i całej reszty słabych podzespołów. Do tego napęd 3x - ja bym tego nie chciał mieć. Przy okazji zastanów się czy ta twoja narzeczona na pewno ogarnia na tyle obsługę takiego napędu, że będzie potrafiła tego efektywnie używać - zmiany przodu i tyłu jednocześnie itd. IMO na dzisiaj warto dorzucić 5 stów do riverside. Jest prosty w obsłudze napęd 1x a przede wszystkim powietrzny widelec. https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920/_/R-p-329787 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an1994 Napisano 24 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia Dzięki za odpowiedź. Co do ogarniania napędu to nie jest to jakieś "rocket science". Czy mógłbyś wskazać więcej różnic przemawiających za dopłatą do Riverside. Widzę, że jest to bardzo polecany model, ale czy rzeczywiście w każdym aspekcie jest dużo lepszy od chociażby zaproponowanego przeze mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia (edytowane) Kandsa nie ma z ramą 17" - w odróżnieniu od lazaro quantum V4 . 19" nie musi być najlepszym rozmiarem na 172 cm. Ciekawi mnie skąd się biorą opinie typu "badziewna rama" ; coś się działo ? wysyp reklamacji ? Napęd może nie mieć znaczenia przy "dobrej" ramie jak go w miarę szybko się wymieni na coś lepszego - bujanie się 5 lat (na przykład) na tourney'u versus stare deore robi różnicę... Edytowane 24 Kwietnia przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PJ4cK Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 33 minuty temu, an1994 napisał: mógłbyś wskazać więcej różnic przemawiających za dopłatą do Riverside W każdym aspekcie ten rower jest lepszy. Rama, obręcze, opony, hamulce, napęd, amortyzator, wszystko. A co do używania napędu to chyba sobie nie zdajesz z tego sprawy ale spokojnie ponad polowa rowerzystów nie umie korzystać poprawnie z napędów wielorzędowych, nawet tacy co od lat jeżdżą na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 38 minut temu, Pablo59 napisał: Ciekawi mnie skąd się biorą opinie typu "badziewna rama" ; coś się działo ? wysyp reklamacji ? Kiedy pojadę do hurtowni stali, kupię byle jakie rurki, ułożę na wzór np. meridy crossway sprzed 10 lat i pospawam elektrodą to napiszesz, że to dobra rama bo nie będzie reklamacji? 57 minut temu, an1994 napisał: Co do ogarniania napędu to nie jest to jakieś "rocket science". Powiedz to połowie ludzi których mijasz na przejażdżce cisnacym na najtwardszym przełożeniu za kadencją 30 59 minut temu, an1994 napisał: Czy mógłbyś wskazać więcej różnic przemawiających za dopłatą do Riverside. Nie ma nic co technicznie przemawia za tym kandsem. Jedynym co mogłoby za nim przemawiać to napęd 3x jeśli ktoś jest fetyszystą i musi taki mieć - ale to są już osobiste preferencje a nie obiektywna ocena. Kands/lazaro to rowery, które są robione z myślą o ludziach, którzy dokonują wyboru patrząc na "tylną przerzutkę" a nie całokształt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia https://www.centrumrowerowe.pl/rower-fitness-felt-verza-speed-20-pd38838/?v_Id=213588 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia Parę lat temu królowało tu : "Unibike są najrówniej poskładane" - niby takie nic co super i niewiele byle czego, co miało uspokajać tych "patrzących na tylną przerzutkę" ; teraz wahadło wychyliło się w kierunku Deca , nawiasem mówiąc przede wszystkim pod hasłem "bezproblemowo uznają reklamacje"... Obiektywnie riverside jest paskudny - do takiej opinii prawa mi nikt nie odbierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia Cytat teraz wahadło wychyliło się w kierunku Deca wahadło wychyliło się na ten konkretny model z decathona i w tym konkretnie okresie kiedy możesz go kupić za tę konkretną, promocyjną cenę bo kilka tygodni temu kiedy kosztował 4600 wcale nie był najlepszym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafeq Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 12 godzin temu, Pablo59 napisał: Obiektywnie riverside jest paskudny - do takiej opinii prawa mi nikt nie odbierze No to chyba jednak subiektywnie, nie obiektywnie, skoro to twoja opinia 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia (edytowane) Podoba się? Współczuję - on jest OBIEKTYWNIE PASKUDNY Może się tylko podobać subiektywnie .... 😁 Edytowane 25 Kwietnia przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafeq Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Kwestia tego czy coś się podoba zawsze jest subiektywna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia (edytowane) 15 godzin temu, Pablo59 napisał: Parę lat temu królowało tu : "Unibike są najrówniej poskładane" - niby takie nic co super i niewiele byle czego, co miało uspokajać tych "patrzących na tylną przerzutkę" ; teraz wahadło wychyliło się w kierunku Deca , nawiasem mówiąc przede wszystkim pod hasłem "bezproblemowo uznają reklamacje"... Ale to źle, że niepolecane są w ślepo te same modele? Rynek się zmienia. Za najprostszego crossa od Treka rok czy dwa lata temu trzeba było dać dooobrze ponad 3 tys., a teraz? 🙂 Unibike` a ja np. dalej polecam, ale ciężkim rowerzystom, bo to masywne rowery. Kands/Lazaro jakiś czas temu też były bardziej polecane, teraz już mniej, bo nie są tak konkurencyjne cenowo. Ale dobrze, że o wszystkich się wspomina, bo ktoś kto staje przed kupnem ma wybór 🙂. Edytowane 25 Kwietnia przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia W różnorodności piękno w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdasd Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia A co sądzicie o poniższym rowerze? https://dobresklepyrowerowe.pl/rowery/crossowe/crossowe-29/vertigo-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Ale chyba nie w tej cenie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdasd Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Znalazłem też za 2600zł - czy do tych pieniędzy jest to sensowny wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Przy założeniu, że ten amortyzator jest sprężynowy i tym, że w tej cenie można kupić bardzo polecany https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-2-gen-4/p/35044/ to marna oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi