garey Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Cześć, od jakiegoś czasu szukam roweru do jazdy głównie polnymi drogami. Myślę, że moje oczekiwania najbardziej spełniłby rower crossowy, ale MTB też powinien dać radę. Zastanawiam się nad Riverside 500 z Decathlonu, już w sumie chciałem zamawiać, ale pojawiła się promka na taki rower: Rower Madani Cabrero Ciemnozielony. Nie jest to zbyt popularny model, ciężko znaleźć jakieś opinie oprócz kilku na stronie producenta i allegro. Czy bazując na specyfikacji potrafiłby ktoś ocenić ten rower? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garey Napisano 24 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia Przepraszam za nowy post, ale nie mam opcji edycji. Znalazłem jeszcze taki rower Rock Machine Manhattan 70-29 za 1699 zł. Widzę, że ma 2 przełożenia z przodu, to chyba nowocześniejsze rozwiązanie. Czy warto dopłacać do niego 200 zł względem Madani, w czym jest lepszy/gorszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Muszę przyznać, że za 1499 zł w dzisiejszych czasach Madani Cabrero to nie jest zła propozycja (dwa lata temu chcieli za niego 2620 zł). Amortyzator na sztukę (ale ma blokadę, choć ja bym chyba wymienił na sztywny), hamulce hydrauliczne Tektro (ja wolałbym mechaniczne, ale dla wielu hydro to plus), napęd 3x8 (jak dla mnie ok). Zamiast tylnej przerzutki zakładamy takie XT (PRZERZUTKA TYLNA SHIMANO DEORE XT RD-M772 SGS 9 RZĘDOWA SGS długi wózek - RD-M772 - 16035967294 - Allegro.pl), jakieś lepsze opony i da się jeździć. O, i nawet rama 15" jest. A jaka urocza prezenterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca (edytowane) Największa zaletą tego Madani Cabrero to koła, piasty Novatec + maszynówki - niespotykane w tym ani sporo wyższym budżecie. Edytowane 18 Lipca przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 21 Lipca Udostępnij Napisano 21 Lipca Jeśli nazwa modelu pochodzi z hiszpańskiego, to pan prezenter źle to wymawia. CABRERO po polsku - Tłumaczenie hiszpański-polski | PONS Drugie znaczenie, jakie znalazłem w słowniku hiszpańsko-angielskim jest tutaj: English Translation of “CABRERO” | Collins Spanish-English Dictionary (collinsdictionary.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca (edytowane) Jeśli jeszcze nic nie kupiłeś to obecnie https://www.focus-bikes.com/pl_en/whistler-3-7 pozamiatał w tym budżecie. Za 1700 masz Deorkę 2x10 z korbełem na HT2. Hamulców nie znam ale hydrauliczne. Edytowane 23 Lipca przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi