lesu Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Cześć, planuje zakup nowych opon do Romera Aspre 1. Zastanawiam się jaką najszerszą mogę do tego modelu zastosować? Czy jakieś konkretnie polecacie? Obecnie mam WTB ridler 700x37c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Suwmiarki nie masz? Przecież zmierz sobie ile jest miejsca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia To wymaga specjalistycznego sprzętu i kwalifikowanych umiejętności. Łatwiej zarejestrować się na forum i zadać pytanie 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesu Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Nie mam suwmiarki więc nie zmierzę Pytałem bo liczyłem że są tu osoby posiadające ten rower i mogą też coś konkretnego polecić a natknąłem się na osoby, które wolą cisnąć bekę. Po co wgle odpowiada liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Wystarczyłoby wejść na stronę producenta i tam jest napisane jaki max wejdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Przecież tam jakieś bzdury wypisują w tej tabelce. Kąt rury podsiodłowej 63,7-65,2st.? Z tym mierzeniem prześwitu suwmiarką to wcale nie jest takie proste, bo nie wiadomo dokładnie, gdzie mierzyć. Widełki się zwężają przy końcu, czasem mają rozszerzenie i znów zwężenie, a opony mają różny kształt (balon wraz z bieżnikiem). Ich nominalna szerokość też często odbiega od realnej, więc tutaj najbardziej cenne są rady od osób, które mają taką ramę i próbowały konkretnych opon, w praktyce. W błocie, pod obciążeniem. Producent prawdopodobnie podaje prześwity z dużym zapasem, by nie narażać ramy i widelca na szorowania bieżnikiem lub bokiem opon właśnie gdy trochę się ubrudzą lub pod silnym obciążeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesu Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Dokładnie tak jak piszesz dlatego proszę o opinie kogoś kto testował w tym modelu jakieś konkretne opony 40mm może 42mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi