Przecietny Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Cześć Podpowiedzcie proszę jak najtańszym kosztem założyć baranek gravelowy i manetki do napędu mtb 3x9? Sam znalazłem,ze sora jeśli chodzi o klamkomanetki się nada ale to aż tak tanie nie jest a chodzi tylko o test i kilka wyjazdów by doświadczyć jazdy na takiej kierownicy i manetkach. Domyślam się,że jeszcze hamulce będzie trzeba wymienić, bo w rowerze są vbrake, tu postanowiłem włożyć tzw mini vbrake. Czy to będzie działać?Odnośnie pancerzy to moga być takie same jak w mtb czy stosuje się inne? Rower to stary mtb, nie bedzie zmiany kół ani żadnego przerabiania oprócz tej kierownicy. Chodzi mi o komponenty jakie dobrać, mniej znanych firm niż shimano i sram bo tu wiem ale nie znam sie na niczym innym za bardzo a przypuszczam,że są jakieś microsifty czy ltwoo czy jeszcze jakieś. O kierownicach też wiem niewiele widziałem jakieś za ok 150zł czy coś tańszego by się znalazło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Weź sobie kup kierownicę corner bar lub chiński zamiennik, a nie myśl o barankach, bo zasnąć można przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia (edytowane) 😄 dzięki za podpowiedź lecz Twoja propozycja jest raczej droga i nie o to mi chodzi. Edytowane 23 Kwietnia przez Przecietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 54 minuty temu, Przecietny napisał: Cześć Sam znalazłem,ze sora jeśli chodzi o klamkomanetki się nada ale to aż tak tanie nie jest Toż to na olx 200-300pln kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Cytat Toż to na olx 200-300pln kosztuje Masz racje ale liczyłem na coś jeszcze tańszego😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Jakby w przyszłości kogoś interesowało to wychodzi na to,że taniej niz 400-500 zł się nie da. Kiera za 100 zł się znajdzie, klamkomanetki sora czy claris za 200 tez, są inne ale w podobnej cenie, do tego hamulce 80-100zł. Owijka 40-50zl plus linki i pancerze. Drogo jak za 2-3 jazdy ale na szczeście nie ja będe płacił😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Taniej będzie wypożyczyć na dwa dni kompletny rower w Decathlon-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Tez tak pomyślałem i proponowałem koledze ale on nie lubi decathlonu😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 19 godzin temu, Przecietny napisał: Jakby w przyszłości kogoś interesowało to wychodzi na to,że taniej niz 400-500 zł się nie da. Kiera za 100 zł się znajdzie, klamkomanetki sora czy claris za 200 tez, są inne ale w podobnej cenie, do tego hamulce 80-100zł. Owijka 40-50zl plus linki i pancerze. Drogo jak za 2-3 jazdy ale na szczeście nie ja będe płacił😄 Da się Z tym, że ja akurat robiłem monstera 2x7 Użyłem manetek szosowych A050, klamek Alhonga, które mają takie wygięcie dźwigni iż działają tak samo jak klasyczne klamki v-brake i starej kierownicy szosowej. Jak robisz z używek to są groszowe sprawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 24 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia kaido2 Dziekuje Ci bardzo, 2x7 też wystarczy, szczerze to liczyłem na to, że coś podpowiesz, bo widziałem na forum, że masz szeroką wiedze na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi