Mines Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Cześć. Szukam uniwersalnego roweru do szybkich zakupów oraz rekreacyjnych krótkich wycieczek latem (miasto, tereny podmiejskie, lasy). Czytając forum mam trochę mętlik jak to bywa w takich sytuacjach. Mam możliwość kupienia używanego Transa DS3 2020 za ~2500zł, ale odnoszę wrażenie, że na forum używane rowery nie są szczególnie polecane, a zazwyczaj jest temat nowych modeli. Aktualnie podobno dobrym wyborem jest Riverside 920 (Decathlon, cena 3499zł). Zauważyłem, że w półce cenowej ~3k często przewija się Kands. Czy istnieje odpowiedź na ogólne pytanie - co się bardziej opłaca: - używany, paroletni model z lepszym osprzętem - nowy, ale raczej nie markowy model z dobrym osprzętem (takie odnoszę wrażenie po modelach z Decathlonu) - trochę gorszy stosunek ceny do osprzętu, ale bardziej znanej marki (Trans, Kross, Kands, Marin, Unibike itp) ? Edytowane 22 Kwietnia przez Mines Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Cytat Aktualnie podobno dobrym wyborem jest Riverside 920 (Decathlon, cena 3499zł). Nie przebijesz tego, brać póki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mines Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Jest to niestety rower spoza mojego budżetu. Czy mógłbyś mi wyjaśnić jaka jest rzeczywista różnica pomiędzy nim, a np. Trekiem Dual Sport 2 czy Marin San Rafael DS2? Co stracę jeśli zdecyduję się na tańszy model? Jest to kwestia wygody użytkowania, awaryjności, wydajności w jeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi