Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Siema, muszę zrzucić troch kilogramów i wpadłem na pomysł, zęby połączy przyjemne z pożytecznym. Chciałbym mianowicie pojeździć na Glovo lub czymś podobnym. Nie chce inwestować dużo kasy, ale nie chce jakiejś totalnej dziadówy żeby się męczyć. Jeździłem do tej pory miejska Gazelle, która mi niestety ukradli.... Bardzo lubiłem  wyprostowana pozycje na tym rowerze, ale trochę poczytałem na forum i znalazłem dużo opinii, że do jeżdżenia na kurierce taka Gazella jest bez sensu... Obecnie ważę ok. 104 kg + plecak, wiec liczę ok. 120 kg. Czy jak wsiądę na jakiś lekki rower to go połamie? xd Bo nigdzie nie ma informacji na temat nośności takiego roweru....

Znalazłem takie rowery do wyboru:

Czy któryś z powyższych się nada dla mnie?

Edytowane przez dzast_one
Napisano

Te zwykłe, ciężkie rowery to mają nośność 130 a nawet 150kg. Prędzej rozsypią się łożyska niż gruba rama.

Podpatrzyłeś na czym jeżdżą chłopaki z branży?  Z tego co widzę to znają się na rzeczy i dojeżdżają używki, często przerabiają na elektro. 

Będziesz jeździł tylko przy ładnej pogodzie, czy jednak pomyślisz o błotnikach? 

Napisano

Aaaaa.... widzisz, tak się ucieszyłem, ze mogę sobie kupić nowy rower w tej kwocie, i lekkiej konstrukcji, ze zapomniałem o błotnikach xd

Teoretycznie we Wrocławiu prawie nie pada, ale faktycznie bez błotników będę uziemiony.

"Zwykłe" tzn. te co wysłałem linki czy bardziej miejskie typu Gazelle? Bo jeszcze znalazłem za 1800 zł Unibike Voyager i zastanawiam sie czy brać. Widziałem, ze wazy 17,2 kg więc chyba nie najgorzej, i ma cały osprzęt, błotniki etc....

Z tego co widziałem to głównie elektryki, ale ja chce się trochę zmęczyć xd