estdeus Napisano 22 Kwietnia 2024 Napisano 22 Kwietnia 2024 (edytowane) Cześć, jaki rower typu trail z pełną amortyzacją będzie najlepszy w kwocie do 13000zł? Chcę sobie trochę pojeździć na swoim hardtailu, a za jakiś czas przesiąść się na trochę bardziej wymagającą jazdę po górach (być może też wyjazdy za granicę) i być może jakieś bike parki wyjątkowo. Chcę, żeby rower był też przystosowany w miarę do normalnej jazdy i wygodnych podjazdów dlatego też trail, a nie enduro. Rozpatruję tylko nowy rower, nie używkę. Z tego, co przeglądałem podoba mi się ten Canyon: https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/neuron/al/neuron-7/3168.html Ale oczywiście jestem otwarty na wszelkie propozycje. Wzrost: 178 cm Waga: 73 kg Edytowane 22 Kwietnia 2024 przez estdeus Cytuj
Tyfon79 Napisano 22 Kwietnia 2024 Napisano 22 Kwietnia 2024 Ja masz już sztywnika to bez sensu przyszłościowo brać Neurona. Spectral będzie lepszym tutaj wyborem. 1 Cytuj
Rumcajs. Napisano 22 Kwietnia 2024 Napisano 22 Kwietnia 2024 (edytowane) Spectral jak najbardziej, pod twój wzrost rozmiar M, niech cię Bóg broni myśleć o L. Ten rower bardzo fajnie jedzie po płaskim i pod górkę. https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/spectral/al/spectral-6/3633.html?dwvar_3633_pv_rahmenfarbe=M114_P06&dwvar_3633_pv_rahmengroesse=M Temu w zasadzie nic nie brakuje w tej cenie. Edytowane 22 Kwietnia 2024 przez Rumcajs. Cytuj
NerfMe Napisano 22 Kwietnia 2024 Napisano 22 Kwietnia 2024 Myślę że jednak jak ktoś nie ma zamiaru bić rekordów na czerwonych i czarnych trasach to Neuron na normalne górskie wycieczki i okazjonalne bike parki będzie wystarczający. Ponad półtora kilograma różnicy stosunku do Spectrala po kilkudziesięciu kilometrach w górach na pewno będzie odczuwalne. Ten Neuron jest bardzo fajnym wyborem, w zasadzie w specyfikacji ciężko znaleźć jakieś większe wady. Jedynie opony na kamieniste górskie szlaki mogą się okazać zbyt delikatne. Cytuj
Tyfon79 Napisano 22 Kwietnia 2024 Napisano 22 Kwietnia 2024 Problem tylko taki, że dziś nawet na enduro jedzie się luks. Niech zainteresowany oceni co to znaczy wymagająca jazda po górach. Jak to mają być uklepane szlaki dość szybka jazda pod górę z tylko trudniejszymi epizodami to jasne, że i Neuron styknie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi