michalab Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia (edytowane) W jednym z moich rowerów jest dziwna kombinacja hamulców: z przodu bb5 z tarczą 160, z tyłu bb7 z tarczą 185. Oczywiście efekt jest taki, że tylny jest dużo lepszy. Można je przełożyć? Zaciski i adaptery pasują na przód i tył? Edytowane 20 Kwietnia przez michalab Cytuj
100lar3k Napisano 18 Maja Napisano 18 Maja Ja na twoim miejscu od razu podmieniłbym tarcze i zaciski. BB7 jest mocniejszy od bb5, ma większe klocki. Jeśli chodzi o adaptery do zacisków, to ręki nie dam sobie uciąć, ale wydaje mi się, że powinny pasować. Patrząc po zdjęciach to nie powinno być problemu. Zawsze możesz na szybko przełożyć zaciski i jak będzie wszystko pasowało to podepniesz je pod odpowiednie klamki. Cytuj
michalab Napisano 18 Maja Autor Napisano 18 Maja Już przełożyłem, kupiłem tarcze 185 i adapter do 185 na przód, zaciski przełożyłem. Działa teraz lepiej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi