michalab Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia (edytowane) W jednym z moich rowerów jest dziwna kombinacja hamulców: z przodu bb5 z tarczą 160, z tyłu bb7 z tarczą 185. Oczywiście efekt jest taki, że tylny jest dużo lepszy. Można je przełożyć? Zaciski i adaptery pasują na przód i tył? Edytowane 20 Kwietnia przez michalab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 18 Maja Udostępnij Napisano 18 Maja Ja na twoim miejscu od razu podmieniłbym tarcze i zaciski. BB7 jest mocniejszy od bb5, ma większe klocki. Jeśli chodzi o adaptery do zacisków, to ręki nie dam sobie uciąć, ale wydaje mi się, że powinny pasować. Patrząc po zdjęciach to nie powinno być problemu. Zawsze możesz na szybko przełożyć zaciski i jak będzie wszystko pasowało to podepniesz je pod odpowiednie klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 18 Maja Autor Udostępnij Napisano 18 Maja Już przełożyłem, kupiłem tarcze 185 i adapter do 185 na przód, zaciski przełożyłem. Działa teraz lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi