rolfzrybnika Napisano 20 Kwietnia 2024 Napisano 20 Kwietnia 2024 Hej, Przy "dawnych" 1 1/8 rura od odkuracza byłaby idealna do nabicia bieżni na widelec - ale czym się posłużyć w przypadku sterów tapered? Rurka PVC 1 1/2" się na da, czy za wąska? Dodam, że ta bieżnia jakaś dziwna jest, od razu z uszczelką, a nie taki zwykły metalowy krążek - więć jakoś szczególnie agresywnie to nie chcę młotkiem tej uszczelki potraktować... A może jakieś inne patenty? Cytuj
Mentos Napisano 20 Kwietnia 2024 Napisano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) Kup na Ali alu bieżnie z nacięciem i po problemie, ja tak pod sztywny wideł do HTaila na zimę pod stery Chrisa Kinga zrobiłem, bo ta oryginalna z nierdzewki nabijana ma chorą cenę. A stalową nabijam drewnianym twardym klockiem rozwierconym do 1,5 cala, bo to można bokami naprzemiennie walić w taki klocek a drewno nic nie uszkodzi, smarowanko wiadomo. Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez Mentos Cytuj
rolfzrybnika Napisano 20 Kwietnia 2024 Autor Napisano 20 Kwietnia 2024 A to raczej odpada, zanim dojdzie z ali to wieki miną, a poza tym bałbym się problemów z kompatybilnością. Cytuj
rolfzrybnika Napisano 22 Kwietnia 2024 Autor Napisano 22 Kwietnia 2024 Dla potomnych, udało mi się rozwiązać problem w ten sposób, że po pierwsze porządnie nasmarowałem rurę widelca (w najgrubszym miejscu) ŁT-43, aby był leszy poślizg, a potem pukałem po kolei z każdej strony młotkiem poprzez plastikową łyżkę do opon, udało się osadzić bieżnię używając niedużej siły i niczego nie uszkodzić. A bałem się trochę, że uszczelkę ("wmontowana" w bieżnię) mogę popsuć, ale szczęśliwie nic takiego się nie stało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi