ka4r Napisano 17 Kwietnia 2024 Napisano 17 Kwietnia 2024 Witam chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić ramę z takimi rysami. Sprzedawca powiedział że to tylko rysy. Cytuj
ka4r Napisano 17 Kwietnia 2024 Autor Napisano 17 Kwietnia 2024 Właśnie wydawało mi się to nie za ładne. Może to być pękniecie? Cytuj
Mihau_ Napisano 17 Kwietnia 2024 Napisano 17 Kwietnia 2024 A skąd my mamy wiedzieć? Stwierdzić po tym zdjęciu gdzie piksel ma 10x10mm? Cytuj
ka4r Napisano 17 Kwietnia 2024 Autor Napisano 17 Kwietnia 2024 Okej rozumiem zapytałem się czy może być. Cytuj
Mihau_ Napisano 17 Kwietnia 2024 Napisano 17 Kwietnia 2024 Ale jak ktoś ma to stwierdzić kiedy na tym zdjęciu nic nie widać Cytuj
pecio Napisano 17 Kwietnia 2024 Napisano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) Jak w dodatku sprzedający daje takie kiepskie zdjęcie żeby za dużo nie zobaczyć to jeszcze bardziej z daleka. Zresztą w tym miejscu ciężko ramę zarysować podczas normalnej eksploatacji. A tak nawiasem jakiej firmy i model tej ramy ? Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez pecio Cytuj
ka4r Napisano 17 Kwietnia 2024 Autor Napisano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) Scott addict rc 2020 link do oferty:https://www.olx.pl/d/oferta/scott-addict-rc-20-frameset-56-CID767-IDZEbRR.html?reason=observed_ad Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez ka4r Cytuj
KNKS Napisano 18 Kwietnia 2024 Napisano 18 Kwietnia 2024 Warto obejrzeć. Nikt nie jest chyba na tyle głupi żeby sprzedawać rower z pęknięta ramą... Swoją droga cały frameset w cenie zintegrowanej kierownicy i sztycy. Jeśli to tylko uszkodzenia lakieru, to warto przymknąć na to oko. Cytuj
ka4r Napisano 18 Kwietnia 2024 Autor Napisano 18 Kwietnia 2024 A jeśli bym oglądał rower to jak rozróżnić to od pęknięcia bo nie mam pojęcia. Jakieś rady? Cytuj
KNKS Napisano 18 Kwietnia 2024 Napisano 18 Kwietnia 2024 Poproś o dokładne zdjęcia rzeczonego pęknięcia/zarysowania. Wstaw na forum, obejrzymy i będziemy deliberować. Weź także pod uwagę, że Addict RC to bardzo wymagający rower. To znaczy rower zajefajny, ale nie na darmo ma RC w nazwie. Cytuj
marcesco Napisano 18 Kwietnia 2024 Napisano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) 5 godzin temu, ka4r napisał: A jeśli bym oglądał rower to jak rozróżnić to od pęknięcia bo nie mam pojęcia. Kupiłem parę lat temu sztywny wideł PRO XCR, licytacja na ebay'u, ale oryginalny. Na żywo zauważyłem kilka rysek, wielkości włosa. Dogadałem się ze sprzedawcą, że punktowo oszlifuję i zobaczymy. Okazało się, że rysa na wylot, tj. pęknięcie. A z zewnątrz włos, ledwo zauważalny. Nie mówię, że z tym Scottem jest to samo, ale można się czasem zdziwić. Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez marcesco Cytuj
nossy Napisano 18 Kwietnia 2024 Napisano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) Nie wiem, czy to pęknięcie ramy, czy nie...ale takie spękania lakieru mogą powstać tylko przy bardzo kiepskiej adhezji w tym miejscu (czyli ktoś spitolił malowanie, duża lepiszcza pod lakierem na ramie w postaci szpachli, wysokie naprężenia wynikające z eksploatacji- czyli lakier nie jest na tyle elastyczny, żeby pracować razem z ramą) lub poprzez pęknięcie warstwy pod lakierem. Czy oznacza to pęknięcie całej ramy- to niekonieczne, ale zdziwiłbym się, gdyby pod tym lakierem było idealnie czysto jeśli chodzi o materiał. Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez nossy Cytuj
KNKS Napisano 19 Kwietnia 2024 Napisano 19 Kwietnia 2024 (edytowane) Mnie to wygląda na uszkodzenie powłoki lakierniczej. niemniej jednak trzeba się temu dobrze przyjrzeć. Jak się nie znasz, lub nie masz nikogo obeznanego z tematem, kto mógłby to "pomacać", to lepiej odpuścić. Edytowane 19 Kwietnia 2024 przez KNKS Cytuj
marcin_ostrów Napisano 19 Kwietnia 2024 Napisano 19 Kwietnia 2024 Jak dla mnie tez. Ale poprosiłbym o numery ramy Coś za dobra ta cena , nie pisze nic o papierach , ale nie ma też magicznego słowa replika Upewniłbym się co to . Cytuj
ka4r Napisano 19 Kwietnia 2024 Autor Napisano 19 Kwietnia 2024 Dzięki za pomoc nie znam się więc odpuszcze. 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 20 Kwietnia 2024 Napisano 20 Kwietnia 2024 22 godziny temu, marcin_ostrów napisał: Coś za dobra ta cena , 3k za ramę z roweru jaki można w całości kupić za 6-7 Ile miałaby kosztować gdyby cena była "normalna"? BTW jeśli szukasz ramy w podobnym rozmiarze (ja też szukam) to sobie na to zerknij https://www.olx.pl/d/oferta/cube-attain-gtc-sl-carbon-endurance-frameset-size-56-CID767-IDZbaOl.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi