toomees Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Witam. Chciałbym do roweru Wheeler Pro 59 zamontować bagażnik rowerowy Buchel Magline. Problem jest z hamulcem tarczowym, ponieważ wydaje mi się, że śruby mocujące hamulec wystają ok. 1-2 mm ponad fragment powierzchni ramy, gdzie znajdują się otwory do montażu bagażnika widoczne na zdjęciu. Sam bagażnik jak widać na zdjęciach jest standardowy, tzn. nie ma specjalnych mocowań do hamulca tarczowego. W związku z tym chcę zapytać czy da radę zamontować ten bagażnik do tego modelu roweru. Myślę nad tym żeby zastosować tulejki dystansowe, ewentualnie może jakąś podkładkę, ale nie wiem czy to nie będzie wpływać na stabilność bagażnika, jeśli będzie on maksymalnie obciążony do 25kg. Ponadto zastanawiam się czy obecność bagażnika nie będzie wpływała na pracę hamulca. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomees Napisano 24 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia Ktoś coś doradzi? Gdybym zastosował tulejkę taką jak na zdjęciu z rozmiarem dystansu ok. 1 - 1.5 cm, to nie będzie problemu ze stabilnością bagażnika pod ciężarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Ja dałem do wytoczenia walec o średnicy 14 mm i wysokości 10 mm z otworem w środku, trochę większym od wielkości gwintu. Do ramy zamontowałem przelotowo dłuższą śrubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi