Deith Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czytałem juz wiele recenzji na mtbr.com i do niczego nie doszedlem. W przypadku kazdej z korb w tej cenie pojawiaja sie antagonistyczne recenzje. Dla jednych korba jest wspaniala dla innych okazuje sie godna tylko jedynki. Wiec pytanie do ludzi ktorzy obcowali z roznymi korbami, ktora najlepsza, najszytwniejsza o najlepszych blatach? Pisze ten temat bo nie moglem znalezc nic konstruktywnego o innych korbach niz LX. btw. ceny czy warto czekac jeszcze na zakup korby do zimy? na allegro ceny np za LX ksztaltuja sie na wysokosci 350 zloty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Wiec pytanie do ludzi ktorzy obcowali z roznymi korbami, ktora najlepsza, najszytwniejsza o najlepszych blatach? Pisze ten temat bo nie moglem znalezc nic konstruktywnego o innych korbach niz LX. btw. ceny czy warto czekac jeszcze na zakup korby do zimy? na allegro ceny np za LX ksztaltuja sie na wysokosci 350 zloty. Wchodź od razu na XT za 450 zł w tej chwili kupisz : http://allegro.pl/item126134203_korba_deor...umrowerowe.html mam to samo ale model z 48 zębami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 lx 03 mam i gdyby nie fakt ze juz sa styrane blaty i suport skrzeczy (wiec koło 250zł na to by poszło) to zrobiła jakies 25-30tys bez zająkniecia,jeszcze z 10k i chyba zainwestuje w to http://allegro.pl/item126827484_korba_race...nowa_f_vat.html korby ktore wymieniłes sa podobne jakosciowo, kwestia gustu, sa tacy co wszystko shimano, a ja dla odmiany jak cos sie zuzyje robie rower bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Ja teraz smigam na LX HT2 i wszystko dziala idealnie. W miescie katuje ja na twardych przelozeniach i nie protestuje. Dostala w dupe w gorach ich tez nie bylo zadnych problemow! Jedyne co mnie doprowadza do szalu to dziwne odglosy na sredniej zebatce, ale da sie przeżyc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 weźcie pod uwage to że blaty w korbach XT sa dość twarde i trzeba będzie używać razem z nimi odpowiedniej klasy łańcucha a co za tym idzie również i kasety, więc jak mamy lepszą korbe to reszte też musimy mieć lepszą (czyt. droższą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2006 kaseta Sram PG-950-9 11-34T łańcuch Sram PC-950 bedzie pasowało? troche mnie zszokowales tym stwierdzeniem, bo co ma do tego twardosc? conajwyzej wolniej moga sie niszczyc zeby korby, szybciej zuzywac lancuch, ale czy na pewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 kaseta Sram PG-950-9 11-34T łańcuch Sram PC-950 To poziom deore, możesz brać korbę deorkę i jeszcze ci kasa zostanie, lub lx jak chcesz coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablosdr Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Ja mam LX za zintergowanym suportem. Kupiłem ja za 319 zł, jak bym się nie pospieszył to miał bym ją jeszcze taniej. Wystarczy poszukać w necie można ją znaleźć tak tanio. Jak bym teraz kupował korbę to wybrałbym HONE`a. Już za 330 zł można ją dostać. Zrobiłem już 3000 km i nic się z korbą kompletnie nie dzieje. Działa tak jak powinna. Osobiście polecam tą korbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Jak wcześniej pisano faktycznie nie lepiej by było poczekać i dołożyć do korby XT którą można dostać już na 455zł Kliknij aby zobaczyć Korbę XT w sklepie rowerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 rowniez dolozylbym do zestawu XT zdecydowanie lepsze trwalsze koronki zapewne rownierz lozyska(takie same jak w xtr o ile dobrze pamietam)wagowo tez na plus a i sztywnosc gdyby jej pomierzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkkk Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 wybierz xt (na allegro mozna czasem trafic na uzywane w dobrym stanie- cena nie przekracza zazwyczaj 400) lx tez jest dobry ale jezeli chodzi o sztywnosc to nie ma porownania z xt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2006 No to moze jeszcze troche namieszam. Dzisiaj slyszalem wielce pochlebna opinie na temat truvativ stylo, wiec co na temat? Lepsze od xt czy nie? No i sprawa modelu bo tych jest kilka troche trudno sie w nich polapac: SL, team itd. No i inna sprawa ile kosztuje lancuch poziomu xt? bo co tu duzo mowic moj powoli dogorywa. no i korba xt zejdzie po sezonie do 350- 400 zloty? a moze troche offtopowo do takiej korby lepiej 520 czy ritchey comp z pedalow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 wez 520stki albo 540 korba lepsza IMO XT taniej jak 450 juz nie bedzie raczej.lancuch sh okolo 70zł srama 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.