Daimos77 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia (edytowane) Witam. Dziś przyszedł mi nowy rower, Raymon Hardray e 5.0 na silniku Yamahy PW-ST 70 Nm i już problemy. Zrobiłem pierwsze 6km i w ciągu tych sześciu kilometrów 4 razy odcięło wspomaganie wywalając błąd error 68. Próbowałem coś znaleźć w necie na temat tego błędu, ale zero informacji. Może ktoś miał podobny problem? Edytowane 15 Kwietnia przez Daimos77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Dlaczego nie skontaktowales się ze sprzedawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daimos77 Napisano 15 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Po czym wnioskujesz, że się nie skontakowałem? Dzwoniłem do centrumrowerowe.pl bo tam został zakupiony przez internet i kazali odesłać na gwarancje, nic więcej nie powiedzieli. A wolę zapytać na forum co to może być bo jak będzie błahostka i da radę samemu to zrobić to uniknę wysyłania roweru i czekania pewnie z miesiąc czasu. Znalazłem opis tego błędu i będzie to chyba coś powiązanie z jakimś czujnikiem obrotu/prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schaller Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Witam. U mnie to samo tyle że Raymon e4.0. na razie centrumrowerowe.pl "weryfikuje zgłaszaną wadę u dystrybutora"... odsyłać jeszcze nie kazali, ale pewnie też się tak skończy. Znalazłem info że albo połączenie kontrolera, kontroler albo silnik szwankuje. Błąd pokazuje się przy nawet lekkich podjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daimos77 Napisano 16 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia @schaller u mnie błąd się pokazuje głównie na 3 i 4 wspomaganiu nawet przy lekkich podjazdach. Też dzwoniłem do centrumrowerowe.pl i kazali wysłać zdj błędu i będą weryfikować co to... i ewentualnie naprawa albo wymiana w lokalnym serwisie bo jak pani na infolini powiedziała: "raczej staramy sie unikać odsyłania rowerów tym bardziej elektrycznych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2marekm Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 22 godziny temu, Daimos77 napisał: Dziś przyszedł mi nowy rower, Raymon Hardray e 5.0 Takie ceny to ja lubię, a nie wystrzelone w kosmos. Aby jak najszybciej rynek zweryfikował - kilka rurek, silniczek i bateryjkę, w cenie samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Wadą tych hardray'ow są słabe amortyzatory we wszystkich poziomach wyposażenia. Żonie kupiłem 2.0, sprzedałem suntoura za 200zł, za 650zł kupiłem recona gold, wywaliłem dętki, wlałem Mleko i na gotowo wyszło 6000zł. W cenie katalogowej bym nawet nie spojrzał, a na takim rabacie i do planowanego zastosowania bardzo w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbas12 Napisano 20 Maja Udostępnij Napisano 20 Maja Witam, kupiłem nówkę Raymond full raya i przyszedł nie sprawny co chwilę odcinało wspomaganie i resetował się licznik , odesłałem . Przysłali nowy i znowu nie sprawny teraz mam ten błąd co kolega error 68 co to za szajs to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja No to nieźle. Widać że nie do końca fajna ta yamaha. Ja bym oddał wziął pieniądze i kupił Ecobike RX500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbas12 Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja No właśnie się teraz zastanawiam co robić bo chciałbym jakiegoś fulla w rozsądnej cenie ale trzeci raz już nie będę ryzykował z tym raymonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daimos77 Napisano 24 Maja Autor Udostępnij Napisano 24 Maja @Norbas12a gdzie kupowałeś? Ja odesłałem i wymienili silnik na nowy (co prawda caly proces reklamacyjny trwał miesiąc czasu) w poniedziałek przyszedł, trochę go potestowałem i na razie jest ok. Ale jak mialbym kupować jeszcze raz tego Raymona to poważnie bym się zastanowił nad tym producentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbas12 Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja Kupowałem w centrum rowerowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocha007 Napisano 21 Października Udostępnij Napisano 21 Października Witam Czy nie chce ktoś sprzedać zepsutego tempometru Yamaha do roweru elektrycznego? Witam Czy nie chce ktoś sprzedać zepsutego tempometru Yamaha do roweru elektrycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi