fil29 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Witam Ma ktoś może?Warto? Cel: turystyka rowerowa z opcją nawigowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia (edytowane) Ostatnio nabyłem XOSSa Nav+, który zamienił wysłużonego Garmina 820. Z przesyłką kosztowało mnie to 228 pln. Ekran jest mono, a także kurs pokazuje z północy na południe jednak jedzie się na nim całkiem sprawnie , bo strzałki pokazują poprawnie kierunek skrętu. Jak za ta kasę to dla mnie rewelacja. Edytowane 15 Kwietnia przez kaido2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Ja nie wiem czy warto , bo nie posiadam - ale niedawno gdy zastanawiałem się co kupić to wychodziło mi że: - BSC200 to minimum i jest najtańsze - BSC300 pomimo tego że ma chyba wgrywane mapy, wydawał mi się za drogi - SIGMA ROX 11.1 EVO - nie ma map, ale ma podobno bardzo dobre prowadzenie po śladze (po ostatnich aktualizacjach wspomagane dodatkowo sygnałem z telefonu) , no i cenowo wychodziło tyle samo co BSC300 , z tym że Sigma z całym zestawem czujników i mocowań. Teoretycznie BSC300 najbardziej zaawansowany ze względu na mapy, w praktyce Sigma bardziej przypadła mi do gustu. Wg mnie najciekawsze recenzje na YT o IGPSPORT robi Velobird , o Sigmie - DarekBike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 16 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Ciekawia propozycja ta Sigma 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Sigma ROX - IMHO takie prowadzenie po asfalcie jeszcze ujdzie, ale gdy się dojedzie krzyżówki innej niż + (np Y) zaczynają się problemy. Podobnie w lesie. Jeździłem z czymś takim (Bryton), powroty się zdarzały, więc jakoś ciężko mi polecić. Z kolei IGS ma ponoć aktualizację map raz do roku, ale nie wiem czy to demonizować, bo w końcu jak często drogi się zmieniają? Jak napisał kolega wyżej, pooglądaj YT, może coś ci się rozjaśni. Generalnie z tych dwóch, ze względu na swoje doświadczenia brałbym IGS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking1 Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja Kupiłem BSC 300 w super cenie na Aliexpress. To mój pierwszy licznik rowerowy. Jakie darmowe aplikacje pozwolą mi planować trasy i wrzucać je na tą nawigację? Strava ma tę funkcje płatną, a Komooto za darmo daje tylko mały region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja Zapewne najlepiej sprawdzi się firmowa iGPSPORT Ride https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qiwu.worldwide.ride&hl=pl&gl=US To Stravy zdaje się można się podłączyć z poziomu tej firmowej żeby wrzucała przejechane trasy automatycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2rs232 Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja Do planowania możesz użyć mapy.cz, brouter.de, bikerouter.de. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja 1 godzinę temu, Viking1 napisał: Kupiłem BSC 300 w super cenie na Aliexpress. To mój pierwszy licznik rowerowy. Jakie darmowe aplikacje pozwolą mi planować trasy i wrzucać je na tą nawigację? Strava ma tę funkcje płatną, a Komooto za darmo daje tylko mały region. https://bikerouter.de/ eksportujesz .gpx i wrzucasz na nawigację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okeczukwu Napisano 10 Maja Udostępnij Napisano 10 Maja W dniu 8.05.2024 o 19:16, Viking1 napisał: Kupiłem BSC 300 w super cenie na Aliexpress. To mój pierwszy licznik rowerowy. Jakie darmowe aplikacje pozwolą mi planować trasy i wrzucać je na tą nawigację? Strava ma tę funkcje płatną, a Komooto za darmo daje tylko mały region. stronki brouter i bikerouter są super, ale domyślnie mają wyłączone powiadamianie o zakrętach w rysowanych trasach. Zanim zaczniesz wyznaczać sobie trasę, trzeba kliknąć na kluczyk po prawej stronie ekranu i w opcji turnInstructionMode wybrać Locus albo Osmand. Wtedy po eksporcie do BSC 300 nawigacja będzie powiadamiać podczas jazdy o zbliżającym się zakręcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi