Roman67 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia [Silnik Yamaha] Haibike- licznik nie wskazuje prędkości podczas jazdy, miga przebieg kilometrów po włączeniu licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Sprawdź czy nie przesunął się magnes na tylnym kole służący do pomiaru prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raf8881 Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Hej mam ten sam problem. Silnik Yamaha PW-ST, rower Haibike Hardseven 7. Przełożyłem magnes na korbę żeby "oszukać" licznik, pojeździłem chwile i sie zablokował. Mryga przebieg, rower nie wspomaga. Działa tryb prowadzenia, rower wspomaga tylko podczas ruszenia. Roman67, poradziłeś sobie z problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca Przełóż z powrotem tak jak było fabrycznie to będzie działać. A jak chcesz jeździć 100/h to kup motocykl. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mj234 Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca W dniu 27.06.2024 o 21:23, Raf8881 napisał: Hej mam ten sam problem. Silnik Yamaha PW-ST, rower Haibike Hardseven 7. Przełożyłem magnes na korbę żeby "oszukać" licznik, pojeździłem chwile i sie zablokował. Mryga przebieg, rower nie wspomaga. Działa tryb prowadzenia, rower wspomaga tylko podczas ruszenia. Roman67, poradziłeś sobie z problemem? U mnie dokładnie to samo. Udało się naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca Też przełożyłeś magnes na korbę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mj234 Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca Tak, w tym samym silniku Yamaha PW-ST. Powrót do pierwotnego ustawienia nie pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 17 Lipca Udostępnij Napisano 17 Lipca Czujnik też ruszałeś? To są objawy nie działającego czujnika, jeśli powodem nie jest złe ustawienie magnesu ( musi przechodzić idealnie przed czujnikiem) to uszkodziłeś czujnik - prawdopodobnie przerwałeś jakiś kabel. Wygląda że czeka Cię wymiana czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mj234 Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Dziękuję. Czujnik ruszałem - przesunąłem go w inne miejsce na ramie i przez około 250 km działało dobrze. i nagle w czasie jazdy przestało. Może faktycznie jakiś kabelek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolo1327 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września W dniu 27.06.2024 o 21:23, Raf8881 napisał: Hej mam ten sam problem. Silnik Yamaha PW-ST, rower Haibike Hardseven 7. Przełożyłem magnes na korbę żeby "oszukać" licznik, pojeździłem chwile i sie zablokował. Mryga przebieg, rower nie wspomaga. Działa tryb prowadzenia, rower wspomaga tylko podczas ruszenia. Roman67, poradziłeś sobie z problemem? Czy udało się naprawić awarie ? Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi