kodaoliwier Napisano 14 Kwietnia 2024 Napisano 14 Kwietnia 2024 Witam wszystkich, Mam 17 lat, ważę 55kg i mierzę 177,5 cm. Poszukuję roweru (najlepiej górski [MTB]). Co do powierzchni, po jakich operuję, to jest to głównie gravel, asfalt, drogi szutrowe oraz lasy. Cytuj
Gość Napisano 14 Kwietnia 2024 Napisano 14 Kwietnia 2024 To może lepiej rower cross-owy? MTB w ciągu ostatniej dekady mocno się wyspecjalizowały pod jazdę typowo MTB, przez co na gravel/asfalt/drogi szutrowe trochę zamulają. Cytuj
Wojcio Napisano 14 Kwietnia 2024 Napisano 14 Kwietnia 2024 Zdecydowanie cross, albo fitness. Nawet ze sztywnym widelcem, ale lekki i szybki Coś jak Marin DSX1. MTB warto kupić jak teren jest mocno terenowy - kamienisty, korzeniasty. Ewentualnie jak masz chęć na jakieś skakanie, terenowe zjazdy. Za 7 to nawet kupisz fajnego gravela z karbonowym widelcem, napędem 1x i jak się postarasz, to hydraulicznymi hamulcami. Cytuj
exudio Napisano 14 Kwietnia 2024 Napisano 14 Kwietnia 2024 A nawet za 7 z lekkim hakiem mogę sprzedać gravela full karbon Rondo Ruut CF2 z 2019 roku, który wpasowałby się idealnie w Twoje oczekiwania, natomiast z moimi zupełnie się rozminął w kontekście posiadania dziecka i potrzeby montażu fotelika. Rower kupiłem jako nowy w 2020 roku, przejechałem nim raptem około 1000km, jestem pierwszym właścicielem. W razie czego odezwij się, zdjęcia są dostępne tutaj https://www.olx.pl/d/oferta/rondo-ruut-cf2-gravel-full-karbon-rozmiar-m-mozliwa-zamiana-CID767-IDYYL3d.html?bs=olx_pro_listing&isPreviewActive=0&sliderIndex=7. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi