Sobiehombre Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Witam. Poszukuje jakiegoś gravela na początek do ok 3000-3500. Najrozsądniej byłoby dla mnie zakup używki ale w moich okolicach nie ma nic ciekawego. Przyglądałem się Tribanom z decathlona lub Feltom z centrum rowerowego. Jakieś rozsądne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia https://www.greenbike.pl/rower-gravel-kross-esker-20-1x-2023-gratis-licznik-p-5574.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwt-OwBhBnEiwAgwzrUmrYFO8Yb0jo3QWuTVyeuLcjeznsz7PZIhGGhGh0BXDLSFrXoQY3LRoCvZQQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiehombre Napisano 12 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Już gdzieś wcześniej go oglądałem. A coś z 2 blatami ? Czy w tym zakresie cenowym ciężko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Do czego jest ci potrzebny drugi blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Można mieć lepsze stopniowanie kasety przy tej samej a nawet większej rozpiętości przełożeń. Ta kaseta od Microshift ma w środku, czyli najczęściej używanym zakresie przełożeń, 15-18-21 co nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem delikatnie mówiąc. Przejeździłem na czymś takim 4000 km i nigdy więcej. Rezygnując z 42T można już mieć 15-17-19-21 ale pytanie czy wystarczy 36T jako najmiększy bieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Tylko w tej cenie z dwoma blatami będzie miał co najwyżej szosowego clarisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) Niekoniecznie, na Allegro TABOU GRAVO 2.0 chodzą poniżej 3500 zł ale one mają osie QR i kaseta też do wymiany bo jest 11-30T, czyli twardo. Kross Esker 2.0 z poprzedniej edycji na Sorze też jest jeszcze dostępny na Allegro. Poza tym jest jeszcze (też na Allegro) za około 3600 zł Fuji Jari 2.3 na Sorze z przodu i Alivio z tyłu co jest w sumie dobrą kombinacją bo jest tam kaseta 11-36T, czyli dość miękko. Oczywiście stopniowanie trochę gorsze. No i widelec CrMo a nie karbon jak w Tabou i Krossie. Chyba najlepszy będzie Kross Esker 2.0. Mi wizualnie podoba się Fuji 😁 Edytowane 12 Kwietnia przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiehombre Napisano 2 Maja Autor Udostępnij Napisano 2 Maja Witam. Z racji że zmieniły mi się delikatnie plany mam dylemat. Na miejscu stacjonarnie mam do wyboru Krossa Eskera 1.0 w wersji Na Clarisie z 2 blatami (2900zl) i w wersji na Microshifcie z jednym blatem (2550zl). Ostatnimi laty jeździlem na MTb na 3 blatach. Wyjazdy raczej 60% asfalt - 40/% szutry i lasy. ktora wersja będzie odpowiednia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi