pawels Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) Cześć Wiem że temat co jakiś czas ise pojawia. Przejrzałem wątki i zastosowałem porady jakie były ale nie sprawdziły sie u mnie. Wymieniłem kloski w rowerze Canyon Roadlite z hamulcami BR-U300 lub MT200 (bo to chyba te same hamulce). Kupiłem klocki BikeIN ceramiczne. Niestety hamulce wyją niemiłosiernie wiec przetarłem papierem ściernym tarcze i hamulce, potem odtłusciłem tarcze i nic nie pomogło. Wiec stwierdziłem że klocki słabe i kupiłem kolejne Shimano B05S-RX. Procedura ta sama, przetarte papierem, odtłuszczone. Nic to nie dało. Hamulce tak wyją że nie da się jeździć. Co dziwne jak zakładam stare klocki B01S to nie ma tego problemu. Vo to moze być? Walcze juz 2 tyg z tym, rower stoi bo nie da się z takimi hamulcami jeździć. Zaciski sprawdzone, nic nie cieknie, tarcze przetarte, odtłuszczone. Edytowane 12 Kwietnia przez pawels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Pomyśl, odpowiedź masz: skoro jedne nie wyją a drugie wyją to znaczy że, zwyczajnie, nie są dobrej jakości albo nie pracują z tymi tarczami. Innych możliwości brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels Napisano 14 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Tarcze mam RT56. To jakie klocki do tych tarcz żeby nie wyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Jeszcze raz: jedne nie wyją, zamieniasz je na takie które wyją. To jakie założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels Napisano 14 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Nie wyją B01S które są nieprodukowane od 5 lat. Nie da się ich kupić. Nowy model B05S wyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi