Piottro1 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Po każdym hamowaniu tarcza przód (tylko) wydaje wyraźny dźwięk obcierania i po krótkim czasie przestaje. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Podejrzewam, że po rozgrzaniu wygina się i po ostygnięciu prostuje. Czy to oznacza, że tarcza do wymiany (grubość około 1,7 mm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Miałem kiedyś ten sam problem i po prostu ściągnąłem koło i delikatnie ją odgiąłem tylko minimalnie ,pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Tarcza pewnie jest deko krzywa. Do tego może jeden z tłoczków w zacisku jest "leniwy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia może tarcza nie jest po środku obu klocków tylko blisko któregoś klocka, popatrzyć między tarcze i klocki i ewentualnie ustawić zacisk aby klocki były wzrokowo po równo od tarczy, no i kręcąc kołem popatrz czy nie ma bicia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piottro1 Napisano 14 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Mieliście rację, tarcza w jednym miejscu trochę krzywa. Nie mam przyrządu, więc lekko nagiąłem ręką w miejscu gdzie obciera. Sprawdzę podczas wyjazdu, co będzie się działo po hamowaniu. Sprawdziłem ustawienie odległości od klocków, wygląda ok (ciężko zrobić zdjęcie w tym miejscu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi