Piottro1 Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 Po każdym hamowaniu tarcza przód (tylko) wydaje wyraźny dźwięk obcierania i po krótkim czasie przestaje. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Podejrzewam, że po rozgrzaniu wygina się i po ostygnięciu prostuje. Czy to oznacza, że tarcza do wymiany (grubość około 1,7 mm)? Cytuj
rowerowe_lowe Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 Miałem kiedyś ten sam problem i po prostu ściągnąłem koło i delikatnie ją odgiąłem tylko minimalnie ,pozdrawiam 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 Tarcza pewnie jest deko krzywa. Do tego może jeden z tłoczków w zacisku jest "leniwy". 1 Cytuj
Rafał87 Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 może tarcza nie jest po środku obu klocków tylko blisko któregoś klocka, popatrzyć między tarcze i klocki i ewentualnie ustawić zacisk aby klocki były wzrokowo po równo od tarczy, no i kręcąc kołem popatrz czy nie ma bicia. 1 Cytuj
Piottro1 Napisano 14 Kwietnia 2024 Autor Napisano 14 Kwietnia 2024 Mieliście rację, tarcza w jednym miejscu trochę krzywa. Nie mam przyrządu, więc lekko nagiąłem ręką w miejscu gdzie obciera. Sprawdzę podczas wyjazdu, co będzie się działo po hamowaniu. Sprawdziłem ustawienie odległości od klocków, wygląda ok (ciężko zrobić zdjęcie w tym miejscu). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi