Trapczyk Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 Witam, po złożeniu roweru na całkowicie nowych częściach okazało się, że przy mocnym i nagłym uderzeniu przedniego koła o ziemię coś z przodu wydaje trzask, strzelający pojedynczy dźwięk. Dodam, że stery są całkowicie nowe, wszystko było rozbierane i składane chyba ze 100 razy i za każdym razem jest ten sam problem. Czy skręcę je na chama czy lekko ale bez luzów problem dalej występuje. Przy lekkim i spokojnym uginaniu amortyzatora nie ma żadnego problemu. Ponad to amortyzator dosłownie tydzień temu był w rowerze znajomego, gdzie nie występował ten problem więc amor jak i stery (raczej) odpadają. Czy ktoś ma pomysł co to może być? Nie mam pojęcia już co robić. Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj
pecio Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 (edytowane) Amortyzator to RS ? Bo w nich były lipnie osadzone sterówki w koronie i był taki efekt "strzelania" / trzeszczenia. Edytowane 11 Kwietnia 2024 przez pecio Cytuj
Trapczyk Napisano 11 Kwietnia 2024 Autor Napisano 11 Kwietnia 2024 Tak, to rockshox. Właśnie przypomniało mi się, że o ile dobrze pamiętam ten amortyzator miał ten problem ze strzelającą sterówką bardzo dawno temu i po prostu o nim zapomniałem. Jutro wymienimy amortyzator na inny i dam znać, ale myślę, że to właśnie chodzi o sterówkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi