Rbodek Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Witam Wszystkich, Proszę o pomoc zrobiłem serwis amortyzatora - wymiana oringów, osłon kurzowych, oleju 5WT do tłumika i 15WT do dolnych rur oraz oczywiście smar itd. Ilości oleju jakie wlałem: * 5WT -100ml do tłumika (czy to jest wystarczająca ilość?) * 15WT - po 10ml do dolnych rur I mam problem z blokadą skoku której niema ;(. Poniżej przesyłam zdjęcia mojego amortyzatora. 1712690558250.jpg1712690558229.jpg1712690558237.jpg1712690558242.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Jak blokady skoku nie masz to dałeś zbyt mała ilość oleju, i tłumik się nie blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rbodek Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia nalałem 100ml pewnie za mało a ile powinno być? mój amortyzator to XC32 model TK29" nr seryjny 08T30027159 przeglądałem już manual z formy rock shox i firmy sram i niestety nie ma tam tych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Kwietnia Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Manual jest ale zawarte w nim info często są o kant... https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2024-front-suspension-specifications.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rbodek Napisano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia Wielkie dzięki za pomoc temat ogarnięty do amortyzatora wlałem 143ml oleju 5WT i blokada działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi