maric1 Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia (edytowane) Dzień dobry, Potrzebuję pilnej porady (prezent dla mnie:) ). Chcę kupić rower (mam trekkingowy) bardziej terenowy, ale nie typowy mtb. Byłem w kilku sklepach, ale każdy poleca co ma. Wzrost: 172, waga 88kg i maleje:) A więc: Kross Evado 6.0 Merida Crossway 100 lub 300 Lazaro Quantum V4 Kands Avangarde Author Grand oraz Kellys Phanatic 50 Mam nadzieję, że mi pomożecie (zacząłem czytać forum, ale to jest skarbnica wiedzy długotrwała, a mnie chodzi na "już". +, tj. ok 10% ceny Dzięki Maric1 Edytowane 10 Kwietnia przez maric1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 11 Kwietnia Udostępnij Napisano 11 Kwietnia (edytowane) Ja bym spróbował zapolować na tego Treka Dual Sport 3 Gen 4 - Trek Bikes (PL) Jeszcze gdzieś po sklepach są, może trafi się M dla Ciebie. Do tego ewentualnie szersze opony (zmieścisz 29x2.0) jeżeli potrzeba więcej dzielności w terenie i masz fajny uniwersalny rower. Edytowane 11 Kwietnia przez Artur85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maric1 Napisano 11 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Rower super, niestety dzisiaj obdzwoniłem ze 30 firm i niestety nigdzie już nie mają M. W jednym jeszcze mają S, a w drugim XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maric1 Napisano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia W dniu 11.04.2024 o 08:44, Artur85 napisał: Ja bym spróbował zapolować na tego Treka Dual Sport 3 Gen 4 - Trek Bikes (PL) Jeszcze gdzieś po sklepach są, może trafi się M dla Ciebie. Do tego ewentualnie szersze opony (zmieścisz 29x2.0) jeżeli potrzeba więcej dzielności w terenie i masz fajny uniwersalny rower. Dzisiaj byłem w kilku sklepach rowerowych i po oglądnięciu i przejechaniu się uznałem, że cena może być 3500 + 10% i odrzuciłem: Kross Evado 6.0 w zamian mógłby być 7.0 ale również brak już modelu zeszłorocznego Merida Crossway 100 lub 300 w zamian 500 i ten jeszcze jest Trek Dual Sport 3 Gen 4 - brak a nowa wersja za droga Author Avangarde Niestety trochę mi zamieszali w sklepie proponując zamiast Meridy 500 - M-bike CRS XT w dobrej cenie (ok. 3000) No i po podniesieniu ceny może być Merida 500 ww oraz (to już super górna graniaca) Unibike Zethos XT no i oczywiście Kellys PHANATIC 50 i Lazaro QUANTUM V4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia O ile mnie pamięć nie myli to M-Bike jest siostrzaną firmą Meridy po jednym właścicielu (w necie piszą, że to polski podwykonawca Meridy) i ich rowery są bardzo podobne, jeśli nie takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maric1 Napisano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Zgadza się, zaproponowano mi go w salonie Meridy. Rama jest trochę gorzej wykonana, i kilka innych mniej istotnych rzeczy. A teraz pytanie - czy opłaca się dopłacać do Meridy lub kupować inny rower? Wszystkie nowe są droższe o co najmniej 10%. No i jak mają się przerzutki Deore do nowszych Cube oprócz 2 przełożeń z przodu? A to M-bike, który mi zaproponowano: https://allegro.pl/oferta/m-bike-crs-xt-szary-2024-15402109264?fromVariant=15402106880 15 minut temu, Greg1 napisał: O ile mnie pamięć nie myli to M-Bike jest siostrzaną firmą Meridy po jednym właścicielu (w necie piszą, że to polski podwykonawca Meridy) i ich rowery są bardzo podobne, jeśli nie takie same Tak, trochę inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maric1 Napisano 14 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Po zastanowieniu zostały mi 3 modele: od najtańszego: 1. M-bike CRS XT 2. Merida Crossway 500 3. Unibike Zethos XT Może ktoś podpowie czy warto dokładać do droższych czy kupić M-bike. Czy jest różnica w osprzęcie, ramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotfix Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia W dniu 11.04.2024 o 17:34, maric1 napisał: Rower super, niestety dzisiaj obdzwoniłem ze 30 firm i niestety nigdzie już nie mają M. W jednym jeszcze mają S, a w drugim XL. Hej, a gdzie XL dostępne? Bo również szukam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi