szybszy Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia (edytowane) Ważę 65 kg, założenia jazda po mieście (80-90% asfalt, kostka) czasami krawężniki, polne ścieżki, zmarznięte koleiny, szutry, epickich skoków nie planuję opony 50-622 bo jeździłem na 54, ale może spróbuje nieco węższych 46.. poniżej raczej nie chcę schodzić (komfort) rama MTB oryginalnie pod koła 29" NIE interesuje mnie: karbon, zwykła stal bo i nie będzie optymalizacji konstr. pod wzgl. wagi; opcja taperred (nie planuje zmiany rowerów/ram); sztywna oś (nie planuje zmiany kół); aluminium Przy okzaji popularna firma Accent waga masakra... 1,7 kg ! biostern.abstore.pl/widelce-i-amortyzatory-widelec-accent-mtb-29-1-1-8-stalowy,c76,p5464,pl.html polecane w wątkach to: Salsa CroMoto Grande 29" 1054-1123 g 2009 r IS 468 A-C CrMo, zastępuje 80 mm w 29" Surly Krampus Soma Marine Pine Mountain 2017 (jest w różnych rozmiarach S?, M, L) ale zdaje się tylko tapered Edytowane 10 Kwietnia przez szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Miałem i równocześnie testowałem Salsa Cromoto Grande 29" 468mm i Surly Krampus 483mm . Polecam Salsę - Krampus jest o wiele sztywniejszy, przy oponach typu 46c zrobi to dużą różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi