Skocz do zawartości
  • 0

Koła do gravela czy do szosy :) podpowiedzcie proszę

Pytanie

Napisano

Zarys sytuacji :)  mam aluminiowego gravela oraz karbonową szosę, oba stoją na aluminiowych kołach, różnica jest taka że gravel na takich z jakimi był kupiony, a szosa na składanych dość lekkich (ale z niskim stożkiem) kołach. Dostałem w prezencie voucher i mogę użyć go do kupna nowych karbonowych kół, niby bardziej nasuwa się żeby brać do szosy, ale ostatnio dużo więcej czasu spędzam na gravelu (raczej nie planuje go zmieniać, bo w tym wypadku aluminiowa rama mi odpowiada i nie czuję potrzeby zmieniać). 

I teraz pytanie, co byście zrobili ? :) Wybrali koła na fajnym stożku do szosy czy może nowe wytrzymałe ale lżejsze niż obecne do gravela ?

Myślałem żeby kupić do szosy, a z niej przełożyć ale tamte mają dość małą wewnętrzną szerokość więc by minie to ograniczało z oponą więc takie rozwiązanie odpada. 
W ogóle to czy w gravelu karbonowe koła dają się jakoś specjalnie odczuć? 

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Dają się odczuć, jak wymienisz z fabrycznych (nie wiem jakich) na carbon to pewnie skok będzie duży. Co byśmy zrobili nie ma żadnego znaczenia, to Ty będziesz tego używał. Jeżeli dużo więcej czasu jeździsz gravelem to po co nowe koła do szosy? Żeby ładnie w garażu wyglądały?

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...