mateoJazz Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Cześć, Zdechł mi stary amortyzator, wygląda na to że z tłumika wyciekł olej. Wg strony suntour jest to model NRX S. Amortyzator o numerze TB00018322 Tłumik ma oznaczenie FUN043-14. Jest nierozbieralny. Nie mogę znaleźć o takim oznaczeniu. Może ktoś z was posiada wiedzę czy można założyć np. od innego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia @ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia W sklepie Eurobike dostałem informację, że można użyć SRFUN043-15 mają go na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Czy przy okazji wymiany tłumika i uszczelek powinienem rozebrać drugą stronę amora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia CZY MIAŁEŚ W STARYM MODELU REGULACJĘ TŁUMIENIA?? Podeślij tu zdjęcia twojego starego kartridża SRFUN043-15 to jest kartridż nierozbieralny bez regulacji tłumienia a do tego modelu amorka powinien być kartridż z regulacją. SRFUN043-15 możesz zamontować chodż nie polecam gdyż jest to kartridż który w środku oprócz oleju jest nabity dodatkowym gazem/powietrzem co nie działa swobodnie w porównaniu do tych z regulacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 17 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Wideł bez regulacji tłumienia. Tłumik, który kupiłem niczym nie różni się od starego. Też nierozbieralny i gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Masz model NRX E-RL. Wymień sobie tlumik na taki który już ma regulację tłumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Nie do końca rozumiem 🙂 Wg kodu z widelca na stronie SR Suntour mam model S RL. Pozostałe które wyskakują mają regulacje tłumienia. Jaki tłumik by pasował z regulacją tłumienia ? Popatrzę jaki to kosz i czy można taki kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia koszt ok 300-350zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi