mateoJazz Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 Cześć, Zdechł mi stary amortyzator, wygląda na to że z tłumika wyciekł olej. Wg strony suntour jest to model NRX S. Amortyzator o numerze TB00018322 Tłumik ma oznaczenie FUN043-14. Jest nierozbieralny. Nie mogę znaleźć o takim oznaczeniu. Może ktoś z was posiada wiedzę czy można założyć np. od innego modelu. Cytuj
mateoJazz Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Napisano 10 Kwietnia 2024 W sklepie Eurobike dostałem informację, że można użyć SRFUN043-15 mają go na stanie. Cytuj
mateoJazz Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Napisano 10 Kwietnia 2024 Czy przy okazji wymiany tłumika i uszczelek powinienem rozebrać drugą stronę amora ? Cytuj
ACTIVIA Napisano 17 Kwietnia 2024 Napisano 17 Kwietnia 2024 CZY MIAŁEŚ W STARYM MODELU REGULACJĘ TŁUMIENIA?? Podeślij tu zdjęcia twojego starego kartridża SRFUN043-15 to jest kartridż nierozbieralny bez regulacji tłumienia a do tego modelu amorka powinien być kartridż z regulacją. SRFUN043-15 możesz zamontować chodż nie polecam gdyż jest to kartridż który w środku oprócz oleju jest nabity dodatkowym gazem/powietrzem co nie działa swobodnie w porównaniu do tych z regulacją Cytuj
mateoJazz Napisano 17 Kwietnia 2024 Autor Napisano 17 Kwietnia 2024 Wideł bez regulacji tłumienia. Tłumik, który kupiłem niczym nie różni się od starego. Też nierozbieralny i gazowy. Cytuj
ACTIVIA Napisano 18 Kwietnia 2024 Napisano 18 Kwietnia 2024 Masz model NRX E-RL. Wymień sobie tlumik na taki który już ma regulację tłumienia Cytuj
mateoJazz Napisano 18 Kwietnia 2024 Autor Napisano 18 Kwietnia 2024 Nie do końca rozumiem 🙂 Wg kodu z widelca na stronie SR Suntour mam model S RL. Pozostałe które wyskakują mają regulacje tłumienia. Jaki tłumik by pasował z regulacją tłumienia ? Popatrzę jaki to kosz i czy można taki kupić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi