Kamil137 Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 Cześć, szukam nowego roweru który sprawdzi się zarówno do codzienne jazdy (~30km - 100km) jak i do dłuższych kilkudniowych wypraw. Aktualnie jeżdzę na Rockrider ST530 do którego zamocowałem bagażnik oraz wymieniłem opony na Schwalbe Marathon. Moje gabaryty to 179 cm wzrostu oraz ~82 kg wagi. Po krótkim przeglądzie rynku, wpadły mi w oko dwie propozycje: 1) Unibike Expedition 2024 2) Marin four corners 2024 <--- z planem zmiękczenia napędu w przyszłości Co sądzicie o tych maszynach? Może macie jakieś lepsze propozycje w tej cenie? Cytuj
Artur85 Napisano 10 Kwietnia 2024 Napisano 10 Kwietnia 2024 Niezły rozstrzał w propozycjach, aż ciężko coś doradzić widząc dwa tak różne rowery. Musisz bardziej się określić czego oczekujesz od roweru, od pozycji po rozwiązania technologiczne itd. Bo teraz to wróżenie z fusów. Chodź jak już trafiłeś na stalowego Marina, to ja ze swojej strony gorąco polecę do Twoich zastosować Muirwoodsa, wg mnie dużo lepszy wybór niż Fourcorners (ni widzę jego żadnych zalet w porównaniu do tego pierwszego). Cytuj
keltu Napisano 10 Kwietnia 2024 Napisano 10 Kwietnia 2024 Jeśli patrzysz na gravele to może https://www.bike-mailorder.com/rondo-ruut-al2-gravelbike-black-black Cenowo ok 4000zł. z wysyłką z Niemiec. Cytuj
martingg Napisano 10 Kwietnia 2024 Napisano 10 Kwietnia 2024 Rondo ma dosyć sportową geometrię należy dodać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi