Skocz do zawartości

[~5000zł] Uniwersalny do pracy i w trasę

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Szukam roweru, który nada się do codziennej jazdy po mieście do pracy, a także na wyjazdy w trasy, jakieś leśne ścieżki czy na większe dystanse do 100km.

Moje gabaryty to 184 i 86 kg wagi. Większość ram podchodzi pod L.

Z początku myślałem o gravelu, ale w sklepie rowerowy zostałem odwiedziony od tego pomysłu i sugerowano mi crossa, a dokładnie Trek dual sport 3 gen 5 za 5,5k. Też nie jestem jakimiś hobbystom rowerowym, bardziej laikiem, więc rower to będzie rekreacja plus środek transportu do roboty.

Stąd pytanie czy jest to warte zakupu i czy na pewno będzie spełniać moje wymagania, a także czy za taką kasę warto kupić ten model. Też kolejna rzecz, czy warto kupować rower stacjonarnie i przepłacać, bo ten sam model internetowo idzie znaleźć za 4,5k. Dlatego zastanawiam się czy nie ma czasem czegoś na rzeczy przy zakupie z neta i czy te modele różnią się jakimś osprzętem czy czymś.

Dla porównania link ze sklepu stacjonarnego - https://sklepprosport.pl/cross/1785-1962-rower-trek-dual-sport-3-gen-5-l-hex-blue-768682675366.html#/41-rozmiar_ramy-l_18

oraz z neta - https://interbike.pl/Trek-Dual-Sport-3-Gen-5-S-Hex-Blue-2023-p77792/?ref=Google+Merchant+Center&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwztOwBhD7ARIsAPDKnkCc7ZeE1S-iki_SGb-Ing-uqs5s81Hz4vqC5EjFokvNZDuEeuwK9tYaAobrEALw_wcB

Wszelkie sugestie mile widziane ;)

Jeśli szukasz roweru do spokojnego przemieszczania się, nie masz sportowych ambicji a zależy ci na w miarę wyprostowanej pozycji i prostej obsłudze napędu to jest idealny. 

Cytat

Też kolejna rzecz, czy warto kupować rower stacjonarnie i przepłacać, bo ten sam model internetowo idzie znaleźć za 4,5k

Masz możliwość negocjacji ceny 

BTW w obydwu miejscach jakie podlinkowałeś rozmiaru L nie ma

Powietrzny oznacza amortyzowany ze sprężyną powietrzną a tutaj masz sztywny. 

Jeśli nie masz zamiaru tłuc się po jakiś korzeniach tylko zostać na w miarę utwardzonych drogach to wolałbym sztywny - rower jest lżejszy i bardziej dynamiczny 

Cytat

Znajdziesz tylko trzeba wykazać trochę więcej zaangażowania niż kilka kliknięć z fotela 

Sugerujesz żeby dzwonić po sklepach rowerowych i pytać się czy mają dostępny model? :D

Wiem że w moim jest/był, ale za 5,5k, a wolałbym upolować za 4,5k jak po tyle chodzi.