Qida Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Cześć, Szukam roweru, który nada się do codziennej jazdy po mieście do pracy, a także na wyjazdy w trasy, jakieś leśne ścieżki czy na większe dystanse do 100km. Moje gabaryty to 184 i 86 kg wagi. Większość ram podchodzi pod L. Z początku myślałem o gravelu, ale w sklepie rowerowy zostałem odwiedziony od tego pomysłu i sugerowano mi crossa, a dokładnie Trek dual sport 3 gen 5 za 5,5k. Też nie jestem jakimiś hobbystom rowerowym, bardziej laikiem, więc rower to będzie rekreacja plus środek transportu do roboty. Stąd pytanie czy jest to warte zakupu i czy na pewno będzie spełniać moje wymagania, a także czy za taką kasę warto kupić ten model. Też kolejna rzecz, czy warto kupować rower stacjonarnie i przepłacać, bo ten sam model internetowo idzie znaleźć za 4,5k. Dlatego zastanawiam się czy nie ma czasem czegoś na rzeczy przy zakupie z neta i czy te modele różnią się jakimś osprzętem czy czymś. Dla porównania link ze sklepu stacjonarnego - https://sklepprosport.pl/cross/1785-1962-rower-trek-dual-sport-3-gen-5-l-hex-blue-768682675366.html#/41-rozmiar_ramy-l_18 oraz z neta - https://interbike.pl/Trek-Dual-Sport-3-Gen-5-S-Hex-Blue-2023-p77792/?ref=Google+Merchant+Center&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwztOwBhD7ARIsAPDKnkCc7ZeE1S-iki_SGb-Ing-uqs5s81Hz4vqC5EjFokvNZDuEeuwK9tYaAobrEALw_wcB Wszelkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Jeśli szukasz roweru do spokojnego przemieszczania się, nie masz sportowych ambicji a zależy ci na w miarę wyprostowanej pozycji i prostej obsłudze napędu to jest idealny. Cytat Też kolejna rzecz, czy warto kupować rower stacjonarnie i przepłacać, bo ten sam model internetowo idzie znaleźć za 4,5k Masz możliwość negocjacji ceny BTW w obydwu miejscach jakie podlinkowałeś rozmiaru L nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qida Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Faktycznie niebieski L nie idzie już znaleźć ;/ A powietrzny widelec to jest coś przydatnego? Bo ten model go nie posiada i zastanawiam się czy to na plus czy minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Powietrzny oznacza amortyzowany ze sprężyną powietrzną a tutaj masz sztywny. Jeśli nie masz zamiaru tłuc się po jakiś korzeniach tylko zostać na w miarę utwardzonych drogach to wolałbym sztywny - rower jest lżejszy i bardziej dynamiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qida Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Podpowiedziałby ktoś jakiś zamiennik za tego treka? Bo faktycznie niebieskiej L nigdzie nie idzie znaleźć. Jest coś o podobnych parametrach w tej samej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Cytat Bo faktycznie niebieskiej L nigdzie nie idzie znaleźć. Znajdziesz tylko trzeba wykazać trochę więcej zaangażowania niż kilka kliknięć z fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qida Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Cytat Znajdziesz tylko trzeba wykazać trochę więcej zaangażowania niż kilka kliknięć z fotela Sugerujesz żeby dzwonić po sklepach rowerowych i pytać się czy mają dostępny model? Wiem że w moim jest/był, ale za 5,5k, a wolałbym upolować za 4,5k jak po tyle chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi