rolfzrybnika Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 Czy sa tu jacys mniej lub bardziej zadowoleni uzytkownicy NS Synonym? Kosztuje duzo, ale jak sie wczytalem, to sie okazuje, ze rame i tak robi chinska Carbonda, model FM936. Podobnie jak Vitus Rapide FS. Napotkalem na taki filmik, i gosciu wspomina cos o luzach na piwocie... I to mnie zaniepokoilo... To sie czesto zdarza? Cytuj
michalr75 Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 Michał Topór na tym jeździ a raczej ostro go katuje, możesz go podpytać na fejsie o wrażenia - choć nie wiem czy będzie obiektywny bo to jego sponsor. Cytuj
rolfzrybnika Napisano 9 Kwietnia 2024 Autor Napisano 9 Kwietnia 2024 A to pewnie nie Zreszta jakby mial problem, to by mu wymienili. A jak ja bede mial problem, to moge miec problem, bo kupilem pod innym brandem, niz NS. Cytuj
michalr75 Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 Jak będziesz kupował u Chińczyka to nie masz żadnej opcji roszczeniowej Ewentualnie Chińczyk może realizować jakoś gwarancję Cytuj
Rumcajs. Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 (edytowane) Już na pierwszy rzut oka tylni trójkąt jest inny, więc nie jest to tak do końca 1:1 NS Poza tym, nikt nie wie, czy Topór nie miał wymienianych ram. Edytowane 9 Kwietnia 2024 przez Rumcajs. Cytuj
rolfzrybnika Napisano 9 Kwietnia 2024 Autor Napisano 9 Kwietnia 2024 A no faktycznie, a Vitus to wyglada wlasnie jak Carbonda, NS troche inaczej... Ale jakas chamska podrobka to nie jest, bo Carbonda sama pisze "developed by NS Bikes" przy opisie https://www.carbonda.com/mountain/full-suspension/98.html Cytuj
Rumcajs. Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 Widać też różnicę w rockerze dampera, więc kinematyka też nie jest identyczna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi