blabber Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Cześć wszystkim, Nadszedł ten moment w którym małżonka zażyczyła sobie gravela i początkowo wybór padł na używany Canyon grail cf sl 7. W związku z tym że trochę obawia się karbonu i że ten model nie ma punktów montażowych do ewentualnego objuczenia wytypowała inny model, którym jest canyon grizl alu 7 1by. Na tym pewnie zakończył by się wybór roweru ale oczywiście nie ma dostępnego preferowanego koloru, co stanowi spory problem u płci pięknej. Po przejrzeniu innych opcji jest dostępny ten kolor w wyższej wersji grizl 8 1 by, który jest o 1000zł droższy. I tu moje pytanie czy warto dopłacać do kasety 1x12 względem 1x11. Dodatkowo w wyższym modelu manetki i korba są na GRX800 względem GRX600 w modelu niższym. I tu moje pytanie czywarto dopłacić i czy różnica będzie zauważalna. Jazda raczej na trasach średnio i długodystansowych bez zacięcia wyścigowego. Sam używam na 1x11 i nie miałem jakiś wielkich braków co do przełożeń przy tym napędzie. Jak już występowały to w bardzo specyficznych momentach których jest niewiele w naszej jeździe. Co o tym sądzicie? Czy warto dopłacać do wyższej specyfikacji i jednego biegu więcej? A może zaproponowalibyście coś innego o podobnej specyfikacji. Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Ja bym dopłacił dla samego koloru. 11 czy 12 zębatek to sprawa drugorzędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blabber Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia (edytowane) Dzięki za opinie. Osobiście pewnie nie dopłaciłbym takiej kwoty za kolor. Już prędzej usprawiedliwiając to lepszym osprzętem, tylko czy jest aż tak duża różnica pomiędzy GRX600 a GRX800? No cóż trzeba będzie jeszcze nad tym pomyśleć. Wszelkie opinie mile widziane Edytowane 9 Kwietnia przez blabber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Klamkomanetki GRX800 mają servowave a to robi zauważalną różnicę przy hamowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi