Arkadiusz2344 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Hejka, mam bardzo dużo dylemat mianowicie czy kupić rower Radon CRAGGER 7.0, czyli z tego co się orientuję jest rowerem trailowym czy kupić XC taki jak: JEALOUS AL 8.0 lub Sensa Merano Evo Pro. W przypadku tych XC nie wiem, czy geometria jest bardziej pod komfort, czy pod wyścigi. Jeśli macie coś do zaproponowania to chętnie wysłucham. Jeśli chodzi o jazdę to chciałbym w tym roku na pewno wybrać się na jakieś single tracki, nie jakieś wyczynowe, ale tak, żeby był fun z jazdy + do tego jakieś trasy mtb w okolicach Olsztyna. Domyślam się, że będzie tam też asfalt czy jakieś drogi szutrowe. Główne moje obawy to czy rower trailowy oprócz single traków sprawdzi się w innych miejscach. A z drugiej strony czy na rowerze XC będzie mi w miarę komfortowo i czy będzie taki sam fun na singlach na trailu. Z góry dziękuję bardzo za pomoc 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia moim zdaniem jak chcesz komfortowo a nie sportowo/wyscigowo to trail, jak jezdzisz z nastawieniem treningowym to xc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Zawsze możesz pójść w coś pośrodku, np. Grand Canyon: https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-7/3271.html?dwvar_3271_pv_rahmenfarbe=RD Ma już droppera więc zapewni komfortową zabawę na singlach, całkiem wygodną pozycję i w miarę lekko toczące się opony. Z minusów jest poza budżetem, ma bieda napęd i amor. Podobny model to Marin Team Marin: https://interbike.pl/Marin-Team-Marin-1-Czarny-Czerwony-29-XL-2024-p97957/?ref=Google+Merchant+Center&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIo8v5ie6whQMVPgsGAB3h2gRJEAQYAiABEgLkCfD_BwE Ten sam bieda amor, ale w miarę sensowny napęd, dużym minusem jest brak droppera. Edytowane 7 Kwietnia przez NerfMe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz2344 Napisano 7 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia No mnie ciągnie bardziej w stronę roweru trailowego. W takim razie wezmę tego craggera 7.0, bo za taką kasę ma naprawdę niezły osprzęt a w razie potrzeby opony można kupić inne. Teraz pytanie lepszy będzie rozmiar ramy M czy L? Wzrost 181 cm, długość nogi 87 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Wg Reach to raczej L, ale Cragger ma dosc wysoki przekrok, więc chyba bardziej pasuje M. Jesteś na granicy. Ciężko ocenić po tabelce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi