Meridius7 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Witam zamierzam zakupić rower elektryczny, kompletnie się nie znam. Ma to być mój pierwszy rower, będzie służył na dojazdy do pracy ok 40 km w obie strony, głównie po ścieżce rowerowej. Chciałbym żeby rower był dość mocy i bezawaryjny. Budżet do ok 7000 zł. Co możecie polecić, raczej interesuje mnie konwersja. Znalazłem coś takiego Cube aim 2022 48v 2000watt 20ah PROMOCJA - EnergyBike (energy-bike.pl) Rower CUBE z zestawem RAPID RACE – e-biker (ebiker.pl) ew taka przekładka Zestaw trekkingowy do konwersji roweru 250-1500W Mxus 30H z baterią | Sklep Nexun.pl i do tego jakiś rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia To nie są rowery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 50 -60 km/h i chcesz tym jeździć po ścieżkach rowerowych ? Kolega @Krypto.Szosowiec ma rację z punktu widzenia prawa to nie są rowery . Z mojego punktu widzenia też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Już nie dramatyzujcie tak. 40 kilometrów do pracy brzmi dosyć niewinnie, jeżeli będzie to legalny e-bike. Większość użytkowników sklepowych 250W wyprzedzam zwykłym rowerem, a deb*ile wcale nie muszą mieć e-bajka żeby być deb*lami. @Meridius7 Pamiętaj, że bezawaryjność, to bardziej kwestia tego jak dbasz, niż ceny. Na 40km do pracy spokojnie wystarczy silnik 500W z pojemną baterią. Większa moc to większe przeciążenia napędu i częstsze ładowanie baterii. Jak kupisz zestaw do konwersji, to niech bazą będzie jakiś normalny rower, a nie chińskie, tanie g*wno. Taki powiedzmy na Shimano Deore albo wyżej/podobnie. Starym, nowym bez znaczenia... Aby było przygotowane na te kilka tyś. przebiegu zanim coś klęknie. Koszta większe na starcie, ale oszczędniej w eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Strasznie słabiutkie te rowery. Maksymalna tylko 60 km/h. Lepiej trochę dołożyć i kupić coś takiego jak w filmie poniżej. Będziesz mógł zasuwać po ścieżkach rowerowych 100 km/h. A jak już chcesz przerabiać to zamiast na elektryczny zrób przeróbkę na napęd odrzutowy. Zobacz ile radochy: 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi