Radek_89 Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia witam. składam właśnie swój single speed, kupiłem już wszystkie potrzebne części, włącznie z reduktorem kasety reverse na jedną zębatkę, zapomniałem tylko o napinaczu. niestety, sprawdzając teraz ceny i dostępność spostrzegłem, że napinacza nigdzie praktycznie nie da się kupić. jedynie na allegro, ale w srebrnym kolorze (składam wszystko na czarno) i dodatkowo za prawie 190 zł, kiedy jeszcze rok temu kupowałem taki za coś około 100 zł. na allegro prawie go nie ma, a jak jest taki jaki mi potrzebny to kosztuje ponad 200 zł. czy jest jakiś sensowny napinacz zbliżony do alfina (nie mogę powiedzieć na niego złego słowa) jeździłem na nim ponad 5 lat i tylko 2 razy wymieniłem kółka - dla mnie był świetny i jest dalej w drugim rowerze. czy istnieją jakieś sensowne napinacze pozwalające na choć lekką regulację linii np podkładkami, który też jest w miare przyzwoity? nie wiem tylko czemu jest taki problem z dostępnością, może jakiś nowy model wychodzi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Cytat czy istnieją jakieś sensowne napinacze pozwalające na choć lekką regulację linii np podkładkami, który też jest w miare przyzwoity? istnieją, nazywają je przerzutkami montujesz, ustawiasz śrubami H/L w miejsce, które cię interesuje i śmigasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek_89 Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia (edytowane) z tym że ja nie chcę przerzutek. chcę mieć napinacz tak jak w tytule. chciałem się po prostu dowiedzieć, czemu napinacze alfine nie są dostępne, sam nie wiem więc próbuje dowiedzieć się na forum, nie chcę kupować przerzutek i kombinować, żeby tylko sobie ustawić w jednym położeniu. jeśli miałbym mieć przerzutkę, to musiał bym dokupić manetkę i pociągnąć linkę, chcę mieć bezobsługowy napęd, żeby o nim zapomnieć i nie myśleć Edytowane 6 Kwietnia przez Radek_89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi