mormo1 Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Witajcie Mam problem z dopiero co kupionym rowerem elektryczny romet. Dziwna sprawa jest kiedy chcę poprostu podejść do roweru i włączyć moduł wspomagania. Jeśli bateria była dopiero co np. wyjęta do ładowania i wsadzona z powrotem to wszystko działa jak złoto. Jednak kiedy rower postoi jakiś czas to się już nie włącza. Trzeba na moment wyjąć baterię, włożyć z powrotem i działa jak wyżej. Wygląda to tak jakby był tu jakiś system uspianią baterii tylko jak ją wybudzić nie wyciągając jej za każdym razem. Instrukcja do roweru nic na ten temat nie mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia (edytowane) Tak, jest taki system w niektórych rowerach. A nie ma jakiegoś przycisku na baterii? Edytowane 6 Kwietnia przez Maciek.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormo1 Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Jest przycisk na baterii do sprawdzania poziomu naładowania, ale żeby go przycisnąć trzeba baterię wysunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia A wyświetlacz jest ok ? w boschu jak bateria wyświetlacza była padnięta, to rower można było odpalić tylko przyciskiem na baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormo1 Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Tam nie ma wyświetlacz, jest tylko podświetlana diodowo skala z jednej strony siły wspomagania, z drugiej poziomu naładowania bayerii, sam w sobie zapewne nie ma baterii tylko czerpie z akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia W Boschu nie ma takich patentów jak przechodzenie w stan uśpienia. Za to w niektórych Chinolach owszem - niekiedy doba, niekiedy dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryx032 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Witam, kupiłem tez taki rower, i mam taki sam problem, udało się może znaleźć przyczynę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormo Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Konsultowałem się z producentem baterii za pośrednictwem sklepu. Podobno wymagana jest aktualizacja oprogramowania baterii, powinna się usypiać nie prędzej niż po 12 godzinach. Mają to zrobić oczywiście na gwarancji ale ileś dni rower będzie uziemiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Brawo Romet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowi100 Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Witam, mam dokładnie taki sam problem. Wczoraj rower odebrany ze sklepu. Czy jest jakieś rozwiązanie ? Nie wyobrażam sobie, żeby za każdym razem wyciągać baterie klikać przycisk stopnia naładowania baterii i dopiero później uruchomić wspomaganie przez mały panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormo1 Napisano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Prawdę powiedziawszy nie jest to tak bardzo uciążliwe w normalnym użytkowaniu. Wychodziny na rowery uruchamiamy go, póki co w ten dziwnyy sposób, i potem jeżdżę, ile chcę i wszystko działa. Kilku-kilkunastominutowa przerwa nie wyłącza baterii. Tak jak pisałem aktualizacja oprogramowania baterii u producenta chyba załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Nawet jeżeli po aktualizacji tryb uśpienia przesunie się na 12 godzin, to używając roweru codziennie, pytanie brzmi ile cykli takiego wypinania wytrzymają: zamek, zatrzask i złącze baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormo Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Mała aktualizacja. Po pierwsze dopytałem głębiej i prawidłowo ta bateria powinna przechodzić w tryb uśpienia po 12 godzinach, ale tylko wtedy, kiedy poziom naładowania jest niższy niż 30%. To dobra wiadomość, bo eliminuje konieczność codziennego wyciągania baterii. Druga sprawa to wczoraj odesłałem baterię do aktualizacji. Będę informował, co się zmieniło, jak wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annastanoch Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja U mnie niestety to samo a rower kupiłem w tym tygodniu. Szybko poczułem dlaczego romet jest tańszy od konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrziomalx Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja Rower kupilem wczoraj. Niestety ten sam problem co powyzej. Szybko widac dlaczego marka romet jest tansza od konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormo1 Napisano 9 Maja Autor Udostępnij Napisano 9 Maja A ja wczoraj dostałem baterię z powrotem. Wg sprzedawcy producent wymienił baterię na całkiem nową, a nie aktualizował soft. Na tę chwilę wygląda, że problem został rozwiązany. Rower kupowałem na centrumrowerowe.pl i za ich pośrednictwem procedura trwała równo 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NataliaDom Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Witam Mam ten sam problem. Rower kupiony w maju, na początku działał ok a teraz mam problem z włączeniem wspomagania, mimo że bateria naładowana na 100%. Czy ktoś inny jeszcze reklamował rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariojojo1805 Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Witam, u mnie ten sam problem, rower e-orkan kupiony w maju w sklepie Prorowery, zasilacz nie włączył się pomimo restartu baterii… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Problem z baterią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QazWax Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Sprawdzałem jak wygląda restart baterii. Ponieważ miałem podobny problem czyli rower się nie włączał. Reset baterii wygląda w ten sposób że trzymamy przycisk na baterii cały czas aż, zaświeci się czerwony LED, potem zaświeci się zielony a po chwili zaświeci się biało-niebieski. Wtedy puszczasz klawisz. Dopiero wtedy jest zaliczony restart baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Baterie były wyniebianie przez rometa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrziomalx Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Zakupiłem rower w sklepie prorowery i niestety do dziś muszę wyciągać baterię za każdym razem, gdy chcę się przejechać. Wysłałem 10 maili z reklamacją, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Nie odbierają ode mnie telefonu, a gdy dzwonię z nowego numeru, obiecują, że oddzwonią, ale potem również trafiam na czarną listę. Urząd konsumenta niewiele pomógł, bo nie ma możliwości wymuszenia czegokolwiek. Pozostaje mi tylko sąd. Chciało mi się oszczędzać. Nigdy więcej tego syfu jakim jest romet i sklep prorowery. Wcześniej kupowałem swoje rowery w centrum-rowerowe to niebo a ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormo1 Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września Ja na samym początku kontaktowałem się bezpośrwdnio z producentem baterii i też zgodzili się przyjąć baterię do naprawy, co prawda na odpowiedź czekałem z tydzień ale może to jakaś opcja. W końcu skorzystałem z pomocy sklepu bo oni odezwali się szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmach Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września @mrziomalx @mormo1 Ale rower jest przecież na gwarancji producenta, prawda? Próbowaliście wyegzekwować gwarancję bezpośrednio od rometa? Czy też wypięci na konsumenta, i elektronika w nim ma osobny papier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszgut Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października Wczoraj otrzymałem Centrumrowerowe wymienioną baterię w ramach reklamacji gwarancyjnej i po naładowaniu i zresetowaniu czyli po naciśnięciu guzika po niebieskiej zapala się zielona lampka a potem jakiś takie coś biało niebieskiego ino czym efekt jest podobny jak wcześniej czyli trup. Zastanawiam się co robić ale raczej będę się domagał zwrotu pieniędzy bo sytuacja w której to rower Romet Orkan decyduje o tym mogę się na nim przejechać czy nie, nie odpowiada mi. Będę informował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi