klejnotNilu Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Cześć, próbuje zlokalizować pochodzenie stukania w rowerze. Stuk zawsze jest pod prawą nogą, przy mocnym wciskaniu pedala, dobrze zakładam że to suport? Kupować nowy czy można to jeszcze próbować rozebrać i poprawić? Edytowane 5 Kwietnia przez klejnotNilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Pedał, suport, sztyca, rama... Jak pedałujesz na stojąco też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klejnotNilu Napisano 5 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia (edytowane) @chudzinki tak, na stojąco też, także sztyce można chyba wykluczyć Edytowane 5 Kwietnia przez klejnotNilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia To ja bym zaczął od pedału. Zajrzeć, wytrzeć, przesmarować i wtedy suport. Chyba, że masz inny pedał na podmiankę 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Jeżeli pedał to zacząłbym od slrawdzenia, czy jest odpowiednio przykręcony do korby, a najlepiej to go wykręć i wkręć na smarze, jeżeli jest tam sucho. A po drodze jeszcze połączenie tylnego koła z ramą, hak przerzutki, a nawet obejma zamykacza podsiodłowego. Jeżeli między tymi elementami jest choćby ziarenko piasku to też może trzeszczeć, cykać, strzelać itp., a słychać będzie jakby z suportu. Suportu też nie można wykluczyć, ale jeżeli nie ma on najechane pare ładnych tys. km to może wystarczyć samo dokręcenie, bo miski za słabo przykręcone mogły się delikatnie poluzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Impress Napisano 4 Maja Udostępnij Napisano 4 Maja Mam ten rower i też mi coś postukiwało. Rozkręciłem i przesmarowałem pedała ale okazało się że to stukał ten plastikowy odblask na pedale. Trzeba go solidnie wcisnąć (wchodzą dwa plastikowe bolce w korpus pedała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi