wojtbike Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Szukam jakiegoś dobrego licznika do roweru, który miałby podstawowe funkcje takie jak: -prędkość aktualną i prędkość średnią + wskaźnik czy poruszam się powyżej/poniżej średniej -dystans wycieczki i dystans całkowity ODO -czas wycieczki -termometr -zegar -automatyczne on/off -podświetlenie I tylko tyle albo aż tyle jest mi do szczęścia potrzebne. Zbędne są dla mnie pomiary kadencji, tętna, spalonych kalorii itp. Zależy mi na tym aby był to licznik bezprzewodowy z czujnikiem prędkości i żeby nie gubił sygnału. Rozglądałem się za sigmą, ale dużo osób pisze, że często im się zdarza ten sygnał gubić. Proszę o jakieś propozycje co mógłbym wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PJ4cK Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia igpsport bsc100s + czujnik prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdam1 Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Niestety gubienie sygnału to nie tylko problem Sigm. Kupiłem polecanego w różnych miejscach Gianta 9W (interesuje mnie tylko prędkość i ODO) a i tak kilka razy zgubił, więc straciłem zaufanie. Najbardziej irytujące jest to, że gdy już sygnał padnie na dłużej, zerowane jest, przynajmniej w moim, to co przejechałem na bieżącej trasie i muszę się zastanawiać, ile km mogłem przejechać na bazie średniej czasu. Zdarzyło się raz, ale zaufanie ciężko odbudować. Z kolei u kolegi sprawdza się całkiem nieźle... apka na iPhonie. Nie wiem, czy ta wbudowana sportowa, ale mając włączoną lokalizację i uchwyt na telefon, raczej nie ma mowy o gubieniu zasięgu i GPS w pakiecie Sam rozważam tę wersję, może warto w to pójść. Zwłaszcza lubiąc jeździć za każdym razem inną trasą i gubiąc się prawie codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtbike Napisano 5 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia @marekdam1 Właśnie tego chciałem uniknąć. Na początku myślałem nad licznikiem z GPS i bez czujników, ale one nie są precyzyjne, a chciałem aby były w miarę dokładne, jeśli chodzi o aktualną prędkość. Teraz coraz bardziej się zastanawiam czy nie wrócić do korzeni i wziąć jakiś lepszy licznik, ale przewodowy. Stracę na estetyce roweru, ale przynajmniej bez spinania się o straty sygnału i inne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Przecież z czujnikiem prędkości nie ma problemu z precyzją ani z gubieniem sygnału chyba że bateria ci padnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Weź sobie cos na kabel do granicy budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi