Kuba95 Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Są teraz spore promocje na te widelce, tylko wersje z pomniejszonym skokiem. Wiem że skok redukuje się w nich umieszczając specjalne podkładki które można wyciągnąć. Tylko coś obiło mi się kiedyś o uszy że wersje wychodzące z mniejszym skokiem z fabryki niekoniecznie można podnieść. Ktoś potwierdzi? Interesuje mnie szczególnie Durolux r2c2 psc eq w najnowszej wersji ze skokiem 160mm. Potrzebowałbym go podnieść do 180mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia W wersjach że sprezyną eq musisz wymienić shaft żeby wydłużyć skok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba95 Napisano 5 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Czyli takie coś trzeba dokupić, trzeba jakieś specjalnych narzędzi przy wymianie? Jak robiłem już serwis samodzielnie tłumika to sobie poradzę? https://activia.sgl.pl/cena/czaci-zamienne/shafty/_rurka-do-shaftu-komory-powietrznej-amortyzatorlw-durolux-equalizer/2288 I pytanie jeszcze czy w duroluxaxh dalej są te negatywne stalowe sprężyny? Które przy niskim ciśnieniu powodują zasysanie górnych lag? Edytowane 5 Kwietnia przez Kuba95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Tak, takie coś potrzebujesz, ale upewnij się u @ACTIVIA czy to na pewno ten, bo jest opisany jako shaft dla duroluxa i dla aurona jednocześnie. Nie wiem czy jest wspólny, czy są jakieś różnice:) Shaftu nie rozkręcałem i nie pamiętam jak jest skręcony, ale wymiana powinna być banalna, pewnie z kwadrans roboty, włącznie z ustawieniem zacisku hamulca. Wersje EQ mają powietrzną sprężynę negatywną ciśnienie wyrównuje się samo, stąd własnie potrzeba nowego shaftu przy zmianie skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi